Bakan Bolat: “Cumhuriyet tarihimizin en yüksek eylül ayı ihracat rakamını elde ettik”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatı yüzde 4,9 artışla 22 milyar 670 milyon dolar seviyesine yükselterek Cumhuriyet tarihindeki en yüksek eylül ayı ihracat rakamını elde ettiklerini bildirdi.

Bakan Bolat: “Cumhuriyet tarihimizin en yüksek eylül ayı ihracat rakamını elde ettik”
Yayınlama: 04.10.2023
4
A+
A-

Bakan Bolat, 2023 yılında dünyada üretim ve ticarette izlenen zayıf seyre ve yaşanan deprem felaketine rağmen ihracatın dayanıklı seyrini sürdürdüğünü belirterek, “Bugün de Bakanlığımız kurmayları ve iş dünyamızla beraber dış ticaret verilerimizi açıklamak için Cumhuriyet tarihi boyunca ihracatımızın önemli merkezlerinden biri olan yeşil Bursamızdayız. İhracatımız yüzde 4,9 artışla 22 milyar 670 milyon dolar seviyesine yükselterek Cumhuriyet tarihimizin en yüksek eylül ayı ihracat rakamını elde ettik.” ifadesini kullandı.

Dış ticaret açığının da bu ay 5 milyar dolar seviyesine gerilediğini vurgulayan Bakan Bolat,  “Ticaret Bakanlığı olarak bütçemizi ve ihracat desteklerimizi 2024 yılında en az 2 katına çıkararak, dış ticaret hedeflerimize ulaşılması noktasında ihracatçılarımızın güçlü bir şekilde yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.