Bakan Bolat, Brüksel’de

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Birliği (AB) kamu ve özel sektörden temsilcilerle temaslarda bulunmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti.

Bakan Bolat, Brüksel’de
Yayınlama: 10.10.2023
15
A+
A-

Bakan Bolat yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği’nin (AB) kamu ve özel sektöründen önde gelen temsilcilerle temaslarda bulunmak üzere Brüksel'deyiz. Ankara Anlaşması’nın 60. yılını kutladığımız 2023 yılında, Türkiye-AB ilişkilerini önemsiyor ve paydaşlarla görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, AB meseleleri üzerine çalışan, Brüksel merkezli düşünce kuruluşu European Policy Center’da (EPC) bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye ile AB arasında ticaret alanındaki “Pozitif Gündem” ve “Gümrük Birliği”nin geliştirilebilecek yönleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk.” ifadesini kullandı.

Daha sonra Bakan Bolat Bakan resmi temaslarını sürdürdüğü Brüksel’de Avrupa Birliği’nin Ekonomi Komiseri Paolo Gentiloni ile bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Bakan Bolat şunları kaydetti:

“Avrupa Birliği’nin Ekonomi Komiseri Sayın Paolo Gentiloni ile Avrupa Komisyon'unda bir araya geldik, Türkiye ile AB arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geleceği ve gümrük işbirliğimiz konularında görüş alışverişinde bulunduk. Gümrük Birliği'nin dünya ekonomisindeki gelişmelere de cevap verebilecek ve Türkiye-AB arasındaki ikili ticaretin tüm alanlarını kapsayacak şekilde geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdik. Gümrük Birliği ile sağladığımız ekonomik entegrasyon sayesinde AB ile ikili ticaret hacmimiz 2022 yılında yaklaşık 200 milyar dolar ile tüm zamanların rekor seviyesine ulaşmıştır. Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı AB ile ticari ve ekonomik iş birliğini karşılıklı adımlarla daha çok geliştirmek için ortak çalışmalarımız devam edecektir.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.