Bakan Bak: GSB Gençlik Kamplarına rekor başvuru aldık

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 25 ilde düzenlenecek GSB Gençlik Kamplarına rekor sayıda başvuru aldıklarını belirterek, ilk dönem için 131 bin 168 gencin katılım için kayıt yaptırdığını açıkladı.

Bakan Bak: GSB Gençlik Kamplarına rekor başvuru aldık
Yayınlama: 10.06.2024
0
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi 2024 yılında da ücretsiz Gençlik Kampları düzenlenecek.

Yoğun geçen eğitim-öğretim yılının sonuna gelinirken, Gençlik Kampları için 15 Mayıs’ta başlayan ilk dönem başvuruları 7 Haziran’da sona erdi.

24 Haziran – 23 Eylül tarihleri arasında 25 farklı ilde bulunan 11’i deniz, 27’si doğa olmak üzere 38 farklı alanda ücretsiz düzenlenecek olan GSB Gençlik Kampları gençlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, 25 ilde düzenlenecek GSB Gençlik Kamplarına rekor sayıda başvuru aldıklarını belirterek, ilk dönem için 131 bin 168 gencin katılım için kayıt yaptırdığını açıkladı. Bakan Bak, son 6 haftayı kapsayan ikinci dönem için başvuruların ise sürdüğünü söyledi.

Bakan Bak: GSB Gençlik Kamplarına rekor başvuru aldık

Kamplarda yeni arkadaşlıklar, dostluklar kurulduğunu ifade eden Bakan Bak, “Farklı illerden gelen gençlerimiz arasında kültür aktarımı oluyor. Kamplarımızda, ülkemizin geleceği olan gençlerimizin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla onları zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendiriyoruz.” diye konuştu. 

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde, 2002’den bu yana binlerce gence kapılarını açan; Ulusal Kamp ve Tematik Kamp dönemlerinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Kampları, 25 farklı ilde bulunan 11 deniz, 27 doğa olmak üzere 38 farklı kamp alanında hizmet veriyor.

Gençlik Kampları; zaman yönetimi, planlama, uygulama ve temel yaşam becerileri gibi yetkinlik alanlarının genişlemesine destek olmak, toplum hayatına adaptasyonda bireysel ödev ve sorumluluklara dair bilinç edinilmesine yönelik istasyon eğitimleriyle de eşsiz bir fırsat sunuyor.

Yaz Gençlik Kampları; deniz ve doğa kampları olmak üzere ikiye ayrılıyor. Deniz kamplarında 12-13 ve 14-15 yaş grupları ağırlanırken, doğa kamplarında 16-17, 18-22 ve 23-25 yaş grupları misafir ediliyor.

Deniz Kamplarında; yüzme, yat gezisi, çeşitli spor aktiviteleri, sokak oyunları, halk oyunları, tiyatro, müzik, el sanatları ve kültür aktiviteleri yer alıyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.