Babacan, Bahçelievler’de esnafı ziyaret etti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Bahçelievler Merkez Camii’nde kıldığı cuma namazı öncesi esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Babacan, Bahçelievler’de esnafı ziyaret etti
Yayınlama: 23.12.2023
0
A+
A-

Bahçelievler’de bir gözlükçüyü ziyaret eden Babacan, kendisine sorulan “Ekonomiyi nasıl düzeltelim? Siz biliyorsunuz, bu işin profesörü sizsiniz. Biz çok uğraştık ama olmadı” sözleri üzerine şu açıklamada bulundu:

“Bol bol tavsiyede bulunuyoruz. Ekonomi yönetiminde bazı eski arkadaşlarımız var, ‘Şunu yapın, böyle yapmayın. Şöyle yaparsanız iyi olur, böyle yaparsanız yanlış olur’ diyoruz. Dün yine Meclis’te basın toplantısı yaptık, tavsiye verdik. Dedik ki ‘Önce bir şu TÜİK’e dönün, enflasyonu düzgünce bir açıklasın. Oradan başlayın. Merkez Bankası ‘Enflasyonu indireceğim’ diyor, hangi enflasyonu? Vatandaşın başka bir enflasyonu var. Piyasanın enflasyonu başka TÜİK’in başka.”

‘Ekonomi yavaşlayınca A’dan Z’ye her yerde sıkıntı büyüyor’

Eczaneye girerek hal, hatır soran Babacan, vatandaşın, “Ham madde sıkıntılı, dolar kuru üzerinden geliyor. Sağlık Bakanlığı zam yapmıyor. Bir yerde bir yanlış var biz keşfedemiyoruz ama yöneticiler biliyor. Bütün sektörler böyle sadece eczacılık değil. İnşaat sektörü zamlardan şikayetci, konfeksiyon öyle, gıda öyle, biz böyleyiz. İmalat yeterince yapılamıyor, satıcılar para kazanamıyor, vatandaş kazanamıyor. Böyle bir gidiyoruz, yani idare ediyoruz” sözlerine şu yanıtı verdi:

“Ülkenin millî gelirinin Euro kuru da aşağılarda kaldığı için sorun orası. Ekonomi yeterince büyümediği için, daraldığı için bu kez de milletin alım gücü sıkıntılı, devletin imkanları sınırlı. Ekonomi yavaşlayınca maalesef A’dan Z’ye her yerde sıkıntı büyüyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.