Babacan: “Ankara’ya ayağa bastığı anda ortaklarını hatırlıyor”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır’da vatandaşlarla buluştu.

Babacan: “Ankara’ya ayağa bastığı anda ortaklarını hatırlıyor”
Yayınlama: 12.01.2024
2
A+
A-

Düzenlenen basın toplantısına, DEVA Partisi teşkilatı yanı sıra DEVA Partisi Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Cenap Ekinci de eşlik etti. Ali Babacan, yaptığı konuşmada iktidarın kayyum politikasına, Kürtçe dili üzerindeki baskılara, iktidarın ekonomi yönetimine, Diyarbakır’ın yerel sorunlarına değindi.

“Ankara'ya ayağa bastığı anda ortaklarını hatırlıyor” diyen Babacan, “Biz Diyarbakır'da kuzuyu hatırlayan, Ankara'da kurdun yanı başında hizaya gelenlerden olmadık. Ülkemizin DEVA’sının her zaman birlikte, beraberlikte, barışta, demokraside olduğunu söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz. Demokrasinin yerelden başlayacağını söyledik. Söylemeye de devam edeceğiz. Sayın Erdoğan Diyarbakır'a geldiğinde şehirde Kürtçe afişler açılıyor, değil mi? Görüyorsunuz sağda solda. Ama Ankara'ya gidince işler hemen değişiyor. Ankara'ya ayağa bastığı anda ortaklarını hatırlıyor, başka bir zihin dünyasında gömülüyor. Ve anında burayı unutuyor.” dedi.

“Kayyum politikasının halkın iradesini yok saymak olarak niteleyen Babacan, “Ben öyle Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de başka konuşup Diyarbakır'a geldiğinde lafı değiştirenlerden değilim. Bir kez de Diyarbakır'dan yüksek sesle söylüyorum. İktidarın uyguladığı kayyum politikası halkın iradesini yok saymaktır. Bu kayyum politikası halkı cezalandırmaktır. Kayyum politikası demokrasimizin orta yerine açılmış koca bir çukurdur.” ifadelerine yer verdi.

Babacan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Beştepe’dekilere göre Diyarbakırlının oyu önemsiz. Beştepe’dekilere göre Diyarbakırlının oyu değersiz. Değerli arkadaşlar, demokrasilerde böyle bir şey olmaz. Sayın Erdoğan, belediye başkanlığı ile çıktığı yolda o günkü vesayet düzenine karşı mücadele ederek halkın oylarıyla kazandı. Ama şimdi iş döndü dolaştı kendisi bir vesayet düzeni oluşturdu.

Bu ülkenin sorunlarının çözümü meşru demokratik siyasetten geçer. Herkes iddiasını, çözümlerini, projelerini ortaya koyar, halk kimi seçerse belediyeyi de yerel yönetimleri de kanunlar ve kurallar çerçevesinde o yönetir. O kadar. Bunun dışındaki her uygulama demokratik açıdan da meşru değildir, vicdani açıdan da meşru değildir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.