Aydem Enerji, 5 grup şirketiyle CDP İklim Programı Programı A Listesi’nde

Aydem Enerji, grup şirketleri Aydem Yenilenebilir Enerji, Aydem Perakende, Gediz Perakende, Adm Elektrik ve Elsan ile dünyanın en büyük çevre raporlama platformu olan CDP’nin İklim Değişikliği Programı’nda global A Listesi’nde yer aldı.

Aydem Enerji, 5 grup şirketiyle CDP İklim Programı Programı A Listesi’nde
Yayınlama: 15.02.2024
5
A+
A-

Elektrik üretimi, arzı ve satış faaliyetleri faaliyet gösteren Aydem Enerji, 5 grupla birlikte, dünyanın en büyük çevre raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP) İklim Sıcaklık Programı’nda küresel A Listesi’ne girmeyi gösterdi. 5 şirket, iklim değişikliğine karşı kurumsal şeffaflık ve performanslarıyla küresel A Listesi’ne girme hakkı kazandı. Aydem Enerji grup ayrılıklarının iklim sıcaklığı konusunda kapsamlı geçerliliği teyit eden A notu, diğer proaktif tedavisini, daha yeşil ve sürdürülebilir bir gelecekte teşvik etme kararlılığını da yansıtıyor.

Aydem Yenilenebilir Enerji İklim ve Su Güvenliği Listesi’ndeki notunu bu yıl da A olarak korudu ve iki kategoride küresel yönetim seviyesinde yer aldı. Gediz Perakende, Aydem Perakende ve Elsan, ilk kez katıldıkları CDP İklim Değişikliği Programı’ndan bir not almanın mümkün olduğunu gösterdi. Adm Elektrik ise iklim standardını geçen yıl B olan notunu bu yıl A’ya yükseltti.

Aydem Enerji, 5 grup şirketiyle CDP İklim Programı Programı A Listesi’nde

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK KONUSUNDAKİ KARARLI ADIMLARIMIZLA 5 ŞİRKETİMİZLE BİRDEN A NOTU ALDIK’

Aydem Enerji CEO’su İdris Küpeli, CDP İklim Programı Programı global A Listesi’nde 5 grup şirketiyle birlikte yer almaktan büyük mutluluğu izleyenleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Şirketlerimizin bu küresel başarısı, sürdürülebilir gelişme desteği kararlılığımızı gösterme bakış açısı çok değerli. Türkiye’nin enerji alanında ilkleri gerçekleştiren şirket olarak, süreçlerin odaklarına enerji üretimi ortaya koyuyor; yatırımlarımızı bu eksende yoğunlaştırıyoruz. Faaliyetlerimizi sürdürmek için tükettiğimiz enerji miktarını artırmada iyileştirme sağlamak üzere geliştirdiğimiz uygulamalar, Sistemin daha verimli kullanımı bütçeyle imza attığımız yenilikler sayesinde 5 şirketimizle birden bir notu aldık. İklim değişikliğiyle mücadelede operasyonlarımızın her alanında şeffaflık, hesap verebilirlik ve sürdürülebilirlik merkeziyle çalışma, sektörümüze örnek olmaya devam ediyoruz.”

Aydem, enerji, sürdürülebilir
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.