Ayasofya ve Efes Deneyim Müzeleri Müzeler Haftası’nda yüzde 50 indirimli olacak

Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi, Müzeler Haftası’na özel olarak yüzde 50 indirimle ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ayasofya ve Efes Deneyim Müzeleri Müzeler Haftası’nda yüzde 50 indirimli olacak
Yayınlama: 17.05.2024
0
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi’nde, çoğu ilk defa sergilenen 204 tarihî eser, müzenin yenilenen sergi katında ziyaretçilerini bekliyor.

Dünya mimarlık tarihinin başyapıtlarından olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin geçmişten günümüze tüm tarihini gelişmiş görsel ve işitsel teknolojilerin yardımıyla eşsiz bir deneyim olarak ziyaretçilerine sunan müze, bu deneyimi, çoğu ilk defa sergilenen ikona ve kilise eşyaları koleksiyonu ile İslami eserler ve taş eserler koleksiyonlarıyla taçlandırıyor. Özellikle Ayasofya’da Seraphim meleklerinin yüzünü kapatan ve Fossatiler tarafından tasarlanan bronz madalyon mutlaka görülmesi gereken eserler arasında yer alıyor.

Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, tüm duyulara hitap eden son teknolojiler ve etkileşimli ekranlar ile İstanbul’un simgesi olan Ayasofya’yı anlatıyor.

Sultanahmet Meydanı’nda tarihî Defter-i Hakani binasında yer alan müze, görkemli kubbesi, mermer sütun ve mozaikleriyle mimari açıdan çığır açan Ayasofya’nın bin 700 yıllık tarihini benzersiz bir hikaye anlatımı ve birçoğu ilk defa sergilenen eserler ile gözler önüne seriyor.

Yüzde 50 İndirim

Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi’nin yenilenen sergi salonunda 30 adet yeni eserle birlikte toplam 204 eşsiz parça yer alıyor.

Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya’ya vakfettiği Kuran-ı Kerim ve yine Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesi gibi çok önemli eserler burada ziyaretçilere sunuluyor.

Her gün 09.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olan müze, 18 Mayıs Müzeler Günü’ne özel olarak saat 21.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

Giriş ücreti ise Müzeler Haftası’nı da kapsayan 18-26 Mayıs tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına özel yüzde 50 indirimli olacak.

Antik dünyadan Osmanlı İmparatorluğu’na uzanan bir geziye çıkmak isteyenler Müzeler Haftası boyunca yüzde 50 indirimle Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi’ni gezebilecek.

Ayasofya ve Efes Deneyim Müzeleri Müzeler Haftası’nda yüzde 50 indirimli olacak

Efes Antik Kenti’nin 8 bin yıllık serüvenini keşfedin

İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti içinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Efes Deneyim Müzesi de kapılarını yine 18 – 26 Mayıs tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yüzde 50 indirimli olarak açıyor.

Deneyim müzeciliğinin ülkemizdeki ilk örneklerinden olan ve DEM Müzecilik tarafından geliştirilen Efes Deneyim Müzesi Bakanlığın himayesinde yerli ve yabancı turistin gece ziyaretine açılmasıyla başlayan ‘Gece Müzeciliği’ne de dahil oldu.

Efes Antik Kentinin içinde, ünlü Antik Tiyatro’nun hemen karşısında yer alan ve haftanın yedi günü 08.00 ile 23.30 saatleri arasında açık olan Efes Deneyim Müzesini ziyaret edenler Antik Efes’teki yaşamı deneyimliyor.
 
Efes Deneyim Müzesi, ziyaretçilerine dünya ve Türkiye’deki yeni nesil teknolojilerle, zengin, kapsayıcı ve sürükleyici bir işitsel ve görsel deneyim yaşatırken tarihin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Antik Efes’in büyüleyici yapılarını ve günlük yaşamını yakından tanıtıyor.

Dünyada yükselen trend olan deneyim müzeciliğinin Türkiye’de başarıyla uygulanan ilk örneklerinden olan Efes Deneyim Müzesi 18 – 26 Mayıs tarihleri arasında tüm tarih meraklılarını yüzde 50 indirimle ağırlayacak.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.