Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanı Soyer yurda döndü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçilmesinin ardından kente döndü.

Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanı Soyer yurda döndü
Yayınlama: 26.10.2023
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçilmesinin ardından kente döndü. Fransa’nın Strazburg kentindeki seçimle Avrupa’nın en önemli siyasi makamlarından birinin başkanlık görevine getirilen Başkan Soyer, ayrıca resmi olarak Kongre Başkan Vekilliği görevini üstlenme hakkını da elde etti. Bölgeler Meclisi Başkanlığını 2 buçuk yıl boyunca sürdürerek Avrupa’da daha demokratik ve adil yerel yönetimler tesis edilmesi yönünde liderlik üstlenecek Başkan Soyer, Adnan Menderes Havalimanı’nda basın mensupları ile bir araya geldi.

“Çok gururlu ve heyecanlıyım” diyerek sözlerine başlayan Başkan Soyer, “Hakikaten büyük bir gurur. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken Türkiye’nin bu seviyede Avrupa Konseyi’nde temsil ediliyor olması çok kıymetli. Çünkü Bölgeler Meclisi 46 ülkeden 130 bin yerel yöneticinin temsil edildiği bir yapı ve bu yapının meclis başkanlığını üstlenmek gerçekten büyük bir gurur. Hani deriz ya coğrafya kaderdir, biz Avrupa’yla bu yakınlıkta yaşamaya devam edeceğiz. Avrupa Birliği’nin aldığı kararları, süreçlerin içinde yer almadığımız için sadece uygulayan durumunda kalıyoruz. Ama bu görev sayesinde yasama süreçlerinin içinde yer almak, orada ağırlığımızı koymak mümkün olabilecek. AB ile Avrupa Konseyi ile çok daha yakın ilişkiler kurmamız söz konusu olacak” dedi.

“İzmir Batı ile daha yakın yaşayacak”

“Yeni görevinizin İzmir’e yansıması nasıl olacak?” sorusunu cevaplayan Başkan Soyer, “İzmir her zaman Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısı olmuştur. Bu perçinlenmiş oluyor. İzmir Batı ile daha yakın yaşayacak. Biz Türkiye ile Avrupa ile ilgili alınan kararları daha yakından takip etme fırsatı bulacağız. Fonlardan, hibe kaynaklarından çok daha rahat haberdar olacağız. Türkiye’deki yerel yönetimlerin Avrupa Konseyi nezdinde daha fazla yer bulabilmelerini, daha fazla kendilerini anlatabilmelerini sağlıyor olacağız. Kısacası; 130 bin yerel yöneticinin temsil edildiği bir yapı olduğu için Türkiye’nin tüm yerel yönetimleriyle de Avrupa Konseyi arasında köprü kuracağız” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.