Avrupa hisseleri yatırımcıların olumsuz havayı dağıtmasıyla yükseldi

İstanbul, 17 Haziran (Hibya) – Yatırımcıların geçen haftaki olumsuz havadan sıyrılıp İngiltere Merkez Bankası’nın son faiz kararını beklemeye başlamasıyla Avrupa piyasaları Pazartesi günü yükselişe geçti.

Avrupa hisseleri yatırımcıların olumsuz havayı dağıtmasıyla yükseldi
Yayınlama: 17.06.2024
1
A+
A-

Stoxx 600 erken işlemlerde yüzde 0,59 yükselirken, tüm büyük borsalar ve sektörlerin çoğu yeşil renkteydi. Seyahat ve eğlence hisseleri yüzde 1,6 artışla kazançlara öncülük ederken, madencilik hisseleri yüzde 0,3 düştü.

Fransa'nın CAC 40 endeksi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sürpriz bir şekilde yerel parlamento seçimlerine gitme kararı almasının ardından yatırımcıların popülist, aşırı sağcı Ulusal Ralli partisinin zafer kazanma olasılığını değerlendirmesine rağmen geçen haftaki kayıplarının bir kısmını telafi ederek yüzde 0,8 yükseldi. Endeks geçen hafta yüzde 6,2'den fazla düşerek Mart 2022'den bu yana en kötü haftalık kaybına işaret etti.

Yatırımcılar İngiltere Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı politika faizi kararını bekliyor. Bankanın faiz oranlarını yüzde 5,25'te sabit tutması bekleniyor. İtalya Pazartesi günü en son enflasyon verilerini yayınlıyor. Önemli bir kurumsal kazanç açıklaması yok.

Asya-Pasifik'te, bölge Çin'den gelen önemli ekonomik verileri değerlendirirken piyasalar Pazartesi günü karışık seyretti. ABD hisse senedi vadeli işlemleri, yatırımcıların yeni haftaya çok az değişerek başladı.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.