Ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır’dan dikkat çeken ‘Filistin Devleti’ çağrısı

İsrail ve Hamas arasında ateşkes müzakereleri yürüten kritik ülkeler arasında yer alan Mısır’dan “Filistin devleti” çağrısı geldi. Mısırlı Bakan Şükri, bağımsız Filistin devletinin kuruluşu için takvim belirlenmesi yönünde çağrı yaptı.

Ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır’dan dikkat çeken ‘Filistin Devleti’ çağrısı
Yayınlama: 04.02.2024
12
A+
A-

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, ülkesini ziyaret eden Fransız mevkidaşı Stephane Sejourne ile başkent Kahire’de basın toplantısı düzenledi.

Bakan Şükri, Gazze’de ateşkes çağrısı yaptığı konuşmasında bölgesel meselelere değindi.

FİLİSTİN DAVASI İÇİN SOMUT ADIM ZAMANI

El Kahire kanalında yer alan habere göre Şükri, bağımsız Filistin devletinin kuruluşu için takvim belirlenmesi çağrısında bulundu. Şükri, Filistin davası hususunda kapsamlı siyasi bir çerçeve gerektiğini vurguladı.

Mısır’ın, Gazze’deki Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine karşı olduğunu yineleyen Şükri, Fransız mevkidaşı ile Gazze’de ateşkes ve insani yardımların girişi meselelerini ele aldıklarını belirtti.

Ateşkes görüşmeleri sürerken Mısır’dan dikkat çeken ‘Filistin Devleti’ çağrısı

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de görüştü, Filistin için iki devletli çözüm çağrısı yaptı.

Başkent Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşen Bakan Sejourne, görüşmeye ilişkin X sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Sejourne, “Fransa’nın Gazze’de bir insani ateşkese ve iki devletli siyasi çözümün yeniden başlatılmasına yönelik taahhüdünü yinelediğini” ifade etti.

DÜNYA Haberleri, Mısır Gazze, Samih Şükri
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.