ASKİ’de dijital dönüşüm başlıyor

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) iş birliği ile “ASKİ’nin Dijital Dönüşümü” projesini hayata geçiriyor.

ASKİ’de dijital dönüşüm başlıyor
Yayınlama: 26.05.2024
0
A+
A-

Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı'ndan (USTDA) 700 bin dolar hibe alan ASKİ, 2 ABD ve 1 Türk firması ile sözleşme imzalayarak ASKİ’nin dijital dönüşümü için düğmeye bastı.

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay ile Nobel Systems Proje Yöneticisi Michael Samuel’in imzalarını attığı sözleşme kapsamında; ASKİ’nin SCADA Sistemi, abone veri tabanı, bilgi işlem veri güvenliği ve Coğrafi Bilgi Sistemleri altyapısının geliştirilerek çağdaş hale getirilmesi hedeflenirken ayrıca şebekedeki su kayıplarının önlenebilmesi için de gerekli çalışmalar yapılacak. Proje çerçevesinde hazırlanacak raporlar, ASKİ tarafından onaylanacak.

ASKİ’de dijital dönüşüm başlıyor

İmza töreninde konuşan ASKİ Genel Müdürü Akçay, kurumun 30 yılı aşkın süre önce kurulan bilişim altyapısının günümüz koşullarına uyum sağlaması için yenileneceğini belirtti.  Akçay, “Söz konusu yenilikler ile daha etkin bir su ve atık su işletmesi sağlanacak. Abone veri tabanının yenilenmesi yasa dışı tüketimin tespitini kolaylaştıracak. Ayrıca pompa istasyonlarında işletme optimizasyonu ile daha az enerji tüketmenin yolları da  araştırılacak” dedi.

Nobel Systems Proje Yöneticisi Michael Samuel de, “Bu önemli projeye dahil olmaktan dolayı memnunuz. Şirketimiz dünyanın çeşitli yerlerindeki su idarelerinde dijital dönüşüm gerçekleştirmiş bir şirket. En son Özbekistan'da USTDA hibesi ile başarılı bir proje gerçekleştirdik. Yerel ortağımız KvM Mühendislik ile birlikte yılsonuna kadar ASKİ'nin dijital dönüşüm projesini başarıyla gerçekleştireceğimize inancımız tam” diye konuştu.

ASKİ’de dijital dönüşüm başlıyor

USTDA hibesine ilişkin 7 Nisan 2023’te ASKİ bünyesinde Yönetim Kurulu kararı alındı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12 Mayıs 2023 tarihli oturumunda görüşülen konu, belediye meclisinden oy birliği ile geçti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.