ARTKİM Fuarcılık CEO’su Yaman: Türkiye boya sanayi büyüyecek

ARTKİM Fuarcılık Kurucu CEO’u Cengiz Yaman, 9. Uluslararası Boya, Boya Hammaddeleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı’nda 372 katılımcı firmanın olduğunu ve bunların 256 tanesinin yabancı firmalardan olutuğunu belirtti.

ARTKİM Fuarcılık CEO’su Yaman: Türkiye boya sanayi büyüyecek
Yayınlama: 09.05.2024
1
A+
A-

ARTKİM Fuarcılık Kurucu CEO’su Cengiz Yaman, 9. Uluslararası Boya, Boya Hammaddeleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Türkiye boya sanayi, Avrupa’nın 5. büyük sektörü, ülkesidir. Şu anda 4. olmak için ihracat ve Ar-Ge'de büyük çalışmalar yapılıyor.” dedi.

Fuarda 372 katılımcı firmanın olduğuna değinen Yaman, bunların 256 tanesinin yabancı firma olduğunu ve yüzde 68'lik kısmının uluslararası katılımcıdan oluştuğunu kaydetti. Yaman, toplamda 600 üzerinde firmayı temsil ettiklerini ifade etti.

Fuarda çok özel etkinlerin olduğuna dikkati çeken Yaman, “Dünya Boyacılar Birliği Başkanı Thomas Bowtell'in konuşma yaptığı boya sanayinin gelişimi ve bizi gelecekte neler bekliyor konulu çok güzel bir sunum yaptı. Bundan 10sene sonra boya sektörü nereye gelecek? Dünyada ne gibi gelişmeler olacak? bunlar hakkında bilgiler verdi. Bunun dışında panellerimiz var. 3 gün boyunca festival havasında bir fuar gerçekleştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Yaman, bu fuarın Türkiye’de daha fazla büyüyeceğini aktararak “Sadece Türkiye’nin değil çünkü EMEA Bölgesi’nin en büyük fuarı. Bir sonraki fuarda 4 salonluk bir artış yapacağız. 6 ay öncesinde stant yeri bittiği için aşağı yukarı 100'e yakın bir firma fuarda stant tutamadı. Hem sektöre katkısı olacak hem de sektörü büyütecek çalışmalar yapıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Türkiye’nin boya sektörünün Avrupa’da 5. olduğunu anımsatan Yaman, 4. sıraya gelmesi için mücadeleye devam ettiklerini tekrardan dile getirdi.

Yaman, Türkiye boya sanayinin bu yıl yüzde 15'lik bir büyüme kaydedeceğini ifade ederek, “Geçen sene çok bir büyüme olmadı. Bu sene özellikle inşaat sektörünün kentsel dönüşümü depremden kaynaklı inşaatların yapılmasında dolayı, boya sektörü çok hareketli geçecek. Burada da Türkiye’nin önde gelen boya üreticilerinin şu an stantları var. Stantlarında yeni teknolojileri, bilgileri tanıtıyorlar. Bununla beraber Türkiye boya sanayi büyüyecek.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.