Aristoteles’in Dönüşümü: Antik Şarihler ve Etkileri yayımlandı

VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) “Aristoteles’in Dönüşümü: Antik Şarihler ve Etkileri” isimli kitabı okurla buluşturuyor.

Aristoteles’in Dönüşümü: Antik Şarihler ve Etkileri yayımlandı
Yayınlama: 03.10.2023
3
A+
A-

Türkçede ilk kez yayımlanan kitapta, antik dönemdeki şârihler, Aristoteles'in eserlerine dair daha derinlemesine bir anlayış geliştirmek amacıyla filozofun yazılarına dair yorumlarını kaleme aldılar.

VBKY’nin felsefe kitaplığı “Aristoteles’in Dönüşümü: Antik Şarihler ve Etkileri” kitabı ile genişliyor. Aristoteles Derneği’nin eski başkanı, antik felsefe profesörü Richard Sorabji’nin editörlüğünde bir araya getirilen kitabın Türkçeye çevirisini Muhammet Fatih Kılıç üstlendi. İslâm felsefesi üzerinde önemli etkileri olan İlkçağ Yunan filozofu Aristoteles'in eserleri, antik dönem şârihleri tarafından ele alınarak düşüncelerinin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlandı.

Yirmi bölümden oluşan eserde, Aristoteles üzerine yazan Antik dönem şarihlerinin eliyle düşünürün nasıl bir dönüşümden geçtiğini ve şerh geleneğinin arka planını gözler önüne seren makaleler yer alıyor. “Aristoteles’in Dönüşümü”, Aristoteles hakkında yazılmış ve günümüze ulaşan felsefi şerhlerin tercüme edildiği “Antik Şarihler Projesi” kapsamındaki yazı dizisine rehber teşkil eden bir kitap olarak yayın dünyasına kazandırıldı. Kayıp felsefi eserlerden birçok orijinal alıntıyı koruyarak Antik Yunan felsefesinin 1100 senelik panoramasını sunan şârihler, şarihlerin felsefesine yerleşmiş olan farklı Aristoteles portresini bu eserle gözler önüne seriyor. 

 


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.