Antony Blinken’in Kiev’deki barda sergilediği rock performansı Ukrayna’yı ikiye böldü

Stockholm, 16 Mayıs (Hibya) – ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Kiev’deki temaslarının ardından bir barda sergilediği rock performansı Ukrayna kamuoyunu ikiye böldü.

Antony Blinken’in Kiev’deki barda sergilediği rock performansı Ukrayna’yı ikiye böldü
Yayınlama: 16.05.2024
2
A+
A-

Blinken, Kiev'in merkezinde bir avlunun içindeki bodrum katında yer alan ünlü bir speakeasy (gizlice içki satılan yer) tarzı bar olan Barman Dictat'ta sahneye çıktı ve Ukraynalı rock grubu “19.99”a katıldı.

Dışişleri Bakanı eline aldığı gitar ile Ukraynalı bir rock grubuyla birlikte Neil Young'ın Rockin' in the Free World şarkısını yorumladı.

Sosyal medyada hızla paylaşılan görüntüler Ukrayna'yı ikiye böldü ve performans Çarşamba günü Kiev'de ana tartışma konularından biri oldu. Bazıları Blinken'in dönüşünü hoş bir destek jesti olarak selamlarken, diğerleri cephede durum bu kadar gerginken bir barda sahne almanın ne kadar doğru olduğunu sorguladı.

Grup üyelerinden biri, etkinlikten önce gruba Neil Young ile birlikte sahne alacaklarının söylendiğini ancak bunun bir sır olarak saklanmasının istendiğini belirtti. Grup üyeleri konularının ABD Dışişleri Bakanı olacağını ancak son dakikada fark etmişler.

Gitarist Arsen Gorbach Çarşamba günü BBC Radio 4'e yaptığı açıklamada, “Gözleriyle, grup liderimizle ve benimle bağlantı kuruyordu… Bu bizim sahnedeki ilk performansımızdı ama sanki iki yıldır bir grupmuşuz gibi hissettirdi” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.