“Ankaramızı bir cazibe merkezi haline getireceğiz”

Keçiören Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok, İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilerle kahvaltıda buluştu.

“Ankaramızı bir cazibe merkezi haline getireceğiz”
Yayınlama: 15.02.2024
12
A+
A-

Keçiören Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok, İvedik Organize Bölgesi Teknopark Ankara’da düzenlenen kahvaltılı toplantıda sanayici, esnaf, STK temsilcileri ve iş insanları ile bir araya geldi.

Toplantıya, Keçiören Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok’un yanı sıra, Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Aydoğan, AK Parti Ankara Milletvekilleri Zeynep Yıldız, Osman Gökçek, Murat Alparslan, AK Parti Genel Başkan Vekili- Ankara Milletvekili Hacı Turan, MHP Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi Yenimahalle İlçe Başkanı Hüseyin Altınok ile İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin katıldı.

“Ankaramızı bir cazibe merkezi haline getireceğiz”

GÜLTEKİN: İVEDİK OSB’MİZ BİR KULUÇKA MERKEZİDİR

Toplantının açılış konuşmasını ev sahipliğini üstlenen İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin yaptı. Başkan Gültekin, “İvedik OSB, Türkiye’deki 400 OSB içinden 140 bin kişilik istihdam sayısı ile ülkemizin ikinci büyük OSB’sidir. Bünyemizde 10’in üzerinde işyeri bulunmaktadır. Burası bir kuluçka merkezidir her sene bine yakın girişimcinin buluştuğu bir merkezdir. İvedik OSB’de üretim ve ticaret at başı gitmektedir. Bunun yanı sıra 400’e kayın OSB’mizde bulunmayan Teknopark’ımız bulunmaktadır. Hepinizin bildiği üzere bölgemizin hemen sınırında bulunan ve 30 yıldır hiçbir gelişme gösterememiş bir durumda olan ANTEKS sanayi sitesini hızlıca hayata geçirmek ve İvedik OSB çatısı altında 60 bine yakın istihdam sağlayarak vatandaşlarımız iş ve aş olacak yeni bir sanayi havzası yapmak istemekteyiz. Bu havza bir istihdam havzası olacak ve bu havza 2 milyonluk Ankaralıya aş ve iş olacaktır.” diye konuştu.

“Ankaramızı bir cazibe merkezi haline getireceğiz”

AYDOĞAN: YENİMAHALLE ‘ESKİ MAHALLE’ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Gültekin’in ardından kürsüye gelen Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Aydoğan ise öncelikle İvedik OSB bünyesindeki sanayici, iş insanı ve esnaflarla çeşitli zamanlarda bir araya gelerek sorunları dinlediğini belirtti. Aydoğan, Organize Sanayi Bölgeleri’nin ülke ekonomisi açısından son derece öneme haiz olduklarını belirterek, Yenimahalle ilçesi açısından da İvedik OSB’nin değerine vurgu yaptı. Aydoğan şöyle konuştu: “İvedik OSB’miz Ankara sanayimiz ve ülke ekonomimiz açısından son derece değerlidir, önemlidir. Sanayicilerimiz, esnafımız, işçilerimiz, çalışanlarımız ile burada çok önemli bir istihdam sağlanmaktadır. Bu istihdam Ankaramız için ve ülkemizin için son derece önem arz etmektedir. Yenimahallemiz açısından da bu önemi çok değerli buluyoruz. Yenimahallemiz özeline gelecek olursak, ilçemizin özellikle altyapı açısından büyük sorunları var. Tüm mahallelerimizi gezerek vatandaşlarımızla görüşüyoruz, dertlerini dinliyoruz, çözümlerimizi açıklıyoruz. Ancak gördüğümüz şudur ki; Yenimahalle’de büyük sorunlar, sıkıntılar var. Bu sıkıntılar sadece altyapı konusunda değil, sosyal yaşam alanında da sorunlar var. Yenimahalle son 15 yılda Eski Mahalle olma yolunda ilerliyor. Gönül belediyeciliğini, hizmet belediyeciliğini Yenimahallemize getireceğiz. Bölgemizdeki sorunlara çözümler üreterek, istihdamı arttıracağız.”

“Ankaramızı bir cazibe merkezi haline getireceğiz”

ALTINOK: ANKARAMIZI BİR SANAYİ ŞEHRİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Daha sonra kürsüye gelen Keçiören Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok, Keçiören Belediye Başkanlığı sürecinde belediyecilikte destan yazdıklarını belirterek, Türkiye’de belediyecilik anlayışını değiştirdiklerini ifade etti. Hizmet belediyeciliği ile vatandaşların doğru belediyeciliğe kavuştuğunu dile getiren Altınok, “Keçiören, çöplüklerin gül bahçesi olduğu, kayalıkların şelale olduğu bir ilçe oldu. Şimdi Atatürk Cumhuriyet Kulemiz yapıldı. Cumhuriyet Kulemiz, Cumhuriyet’imizin bu yüzyılında yapılmış en muhteşem eserdir. Atakule 150 metre, Atatürk Cumhuriyet Kulemiz 197 metre. Atakule’ye göre daha çok gezilecek, görülecek yerler var. Bunu kim yaptı? Bir ilçe belediyesinin imkanlarıyla yaptık. Türkiye’de örneği yok. Keçiören, bir gecekondudan bir dünya şehrine, turizm merkezine dönüştü” diye konuştu.

OSB’lerin ekonomiler açısından önemine de değinen Turgut Altınok “Ankara’yı bir sanayi şehri yapacağız. 5 yılda bir tane yapılan organize sanayi bölgesi yok. Pekâlâ işsizliği nasıl önleyeceksin? Ayrıca sadece işsizlik de değil. İstihdam, yan sektörler, yan sanayiler, üretim ve Ankara’da ticaretin gelişmesi de gerekiyor. Biz Ankara’da sanayiyi ve ticareti geliştirip canlandıracağız.” dedi. Ankara’nın son 5 yılda ulaşımda ve imar planları konusunda gerilediğini belirten Altınok, Başkent’te ‘Nazım İmar Planı ve Ulaşım Master Planı’nın bulunmadığını aktardı. Altınok, şunları söyledi: “Belediye Başkanı şehrin 5 yılını yönetmez, şehrin geleceğini de yönetir. Belediye Başkanı şehrin 5 yılını planlamaz, şehrin geleceğini de planlar. Bir şey söyleyeyim mi? Ankara’da şu an 100 binlik ana nazım imar planı yok. Niye yok? Çünkü mahkeme iptal etti. Yani Ulus’un imar planı yok. Şu an Ulus’ta bir şey yapsanız ruhsat alamazsınız. Metro yapıyoruz ya, bu planla yapılıyor tabii. Ankara’da Ulaşım Mastır Planı yok. Bu plan yapılmadı 5 yıl.”

ABB bütçesi göz önünde bulundurularak yapılan hesaplamalara göre Ankara’nın yatırımlarda 30 büyükşehir arasında son 5 yılda 10’uncu sıradan 27’nci sıraya gerilediğini dile getiren, Altınok, “”(Mansur Yavaş) 58 kilometre metro sözü var, 5 santimetre yaptıysa bana söyleyiniz. 2024 yılında havalimanı yolu metrosunun ihalesini yapacağız. Atatürk Orman Çiftliği’nin olduğu yerde 6 bin ağaç kurumuş ve Bakanlık Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Niye biliyor musunuz? Sulanmadığı için. Şu an Ankara’da yapılmış işlerin tamiri yapılamıyor. ABB Başkanı 5 yılda İvedik OSB’ye kaç sefer geldi? Dün Akyurt ve Kalecik’e gittik. Dedikleri şu ‘5 yıl önce bir kurdele kesmeye geldi’. İnanın gittiğim bütün ilçeler bu durumdadır. Diyorum ki ne yaptı? İlçe belediyeleri minnacık bütçeleriyle ABB’den daha çok işler yapmışlar. Ankara’da ABB’nin yaptığı bir kapalı spor salonu bile yok.” ifadelerini kullandı.

“Ankaramızı bir cazibe merkezi haline getireceğiz”

“Ankaramızı bir cazibe merkezi haline getireceğiz”

“Ankaramızı bir cazibe merkezi haline getireceğiz”

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.