Ankara’da Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi’nin ikincisi hizmete açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi’nin ikincisini Demetevler’den sonra Ulus’ta açtı.

Ankara’da Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi’nin ikincisi hizmete açıldı
Yayınlama: 14.12.2023
29
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), “insan odaklı” uygulamalarını birer birer hayata geçirmeye devam ediyor.

Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi’nde alanında uzman psikolog, psikolojik danışman, evlilik ve aile danışmanı ile sosyologlar tarafından 3 yaş itibarıyla çocuk, genç, engelli ve yaşlı her yaştan danışana ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık ve destek eğitimleri hizmeti veriliyor.

ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, “Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak psikolojik danışmanlık ve destek eğitimleri ve hizmetlerimizi Demetevler’deki merkezimizde yürütüyorduk. Bugün itibarıyla Ulus’ta mülkiyeti belediyemize ait tescilli binada ikinci şubemiz olarak hizmet vermeye başladık. Burada ilk olarak çocuklara, gençlere, yaşlılara, engellilere ve belediyemizden sosyal yardım alan ailelere ve çiftlere psikolojik danışmanlık hizmeti veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Hizmet binası Cumhuriyet Dönemi’ne ait tescilli bina

Erken Cumhuriyet Dönemi’nde inşa edilen ve mülkiyeti büyükşehir belediyesine ait tescilli binada sunulmaya başlanan danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, adrese bizzat başvurarak yüz yüze görüşme sağlayabiliyor.

Merkezde evlilik ve aile danışmanlığı, yetişkin danışmanlığı, çocuk-genç danışmanlığı, öğrenci koçluğu, aile eğitim seminerleri, öğrenci gelişim programı ve evlilik okulu programı alanlarında danışmanlık hizmeti sunuluyor. Başkentin en işlek iki caddesi üzerinde yer alan merkezler kolay ulaşım özelliği ile de yoğun ilgi görüyor. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.