Ankara’da “Epilepsililer İçin Pedal Çevir” etkinliği düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Epilepsi ve Yaşam Derneği, Dünya Epilepsi Günü’nde “Epilepsililer İçin Pedal Çevir” sloganıyla etkinlik düzenledi.

Ankara’da “Epilepsililer İçin Pedal Çevir” etkinliği düzenlendi
Yayınlama: 12.02.2024
4
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Dünya Epilepsi Günü’nde Epilepsi Yaşam ve Derneği iş birliğiyle Epilepsililer İçin Pedal Çevir sloganıyla klasik araçların, motosikletlerin ve bisikletlerin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

Epilepsiye dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için düzenlenen etkinliğe, sivil toplum kuruluşları, dernekler, gönüllüler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Oluşan kortej 1. Meclis’ten Anıtkabir’e kadar olan güzergaha kadar teker döndürdü.

Tekerler epilepsiye karşı döndü

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen epilepsi hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak için düzenlenen etkinliğe sivil toplum kuruluşları, dernekler, gönüllüler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli ve eğlenceli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte; katılımcılar 1. Meclis’ten Anıtkabir’e kadar olan güzergah boyunca teker döndürdü.

Anıt Park’ta son bulan etkinlikte; epilepsi hastalığın sadece bir tıbbi sorun olmadığı, aynı zamanda toplumsal bir mesele olduğu vurgulanarak, epilepsi hakkında yanlış bilgilerin düzeltmesi gerektiği ve bu hastalığa sahip bireylerin desteklenmesinin önemine vurgu yapıldı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.