Ankara’da “Elektrikli Araçlara Geçiş ve Filo Kararları Etkinliği” düzenlendi

Hedef Filo Yönetim Kurulu Başkanı Önder Erdem “Elektrikli Araçlara Geçiş ve Değişen Koşullarda Filo Kararları” etkinliğinde otomotiv sektörü ve elektrikli araç teknolojileri hakkında açıklama yaptı.

Ankara’da “Elektrikli Araçlara Geçiş ve Filo Kararları Etkinliği” düzenlendi
Yayınlama: 29.11.2023
2
A+
A-

“Kredi faizleri yükseldi, araba satışları arttı”

Hedef Filo olarak otomotivi finanse eden bir kuruluş olduklarını söyleyen Erdem “Biz kendimizi otomotivci olarak görmüyoruz. Biz kurumlara uzun vadeli otomobil finanse eden bir kuruluşuz. Biz, bize olan talebin yükseldiğini görüyoruz. Şirketler “Otomobil alırsam değeri artabilir, ben bundan para kazanabilirim ama ürettiğim mala yatırım yaparsam ondan daha fazla kazanırım. Dolayısıyla kuruluşun kaynaklarını ne iş yapıyorsam ona yatırıyım otomobili de kiralayarak edineyim” diyor. Büyük şirketler otomobilini bizden kiralıyor ama şu an durum bunun tersine döndü. Kredi faizleri çok yükseldi. Bunun sonucu olarak arabalar satılmaya başlıyor. Daha sağlıklı bir ekonomik dengeye doğru gidiyor işler.” ifadesini kullandı.

Erdem’den. Şirketlere tasarruf tavsiyeleri

Erdem, elektrikli otomotiv teknolojilerine odaklanmak gerektiğine dikkat çekerek şirketlere şunları tavsiye etti:

“Küçültebildiğiniz kadar filonuzu küçültün. Bir yere bir arabayla bir kişi gideceğime, bir arabayla iki kişi gitsin. Araba modellerini düşürün, çünkü amaç hizmet ve kar etmek. Parayı faaliyet konusunda kullanın, arabaya yatırmayın. Üretken zamana geçmeliyiz. Çin, bir süper güç oldu. Bunu üretim gücüyle yaptı. Amerika şu an başka üsler arıyor. Türkiye lojistik açıdan doğru bir yerde. İyi bir yatırım zamanı geliyor. Zaman, parayı konsolide edip yatırım planları yapmanın zamanı. Önümüzdeki seneyi böyle geçirin”

Devlet desteği önemli

Togg’un zor bir proje olduğundan bahseden Erdem “Togg’u, devlet destekli olmadan yapamazsınız. Otomotivde bir üründe binlerce parça var. Üreticiler bunun çoğunu satın alıyor. Bugünün dünyasında yüzde yüz yerli diye bir şey yok. Togg, devlet destekli devam etmezse işi zor. Malezya bunu daha önce yaptı sonra beceremedi, çünkü iç piyasada satabildi, dışarı çıkamayınca anlamı kalmadı.” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.