Ankara’da “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi” devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başta deprem olmak üzere Türkiye’de sık sık görülen afetlere karşı farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Ankara’da “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi” devam ediyor
Yayınlama: 11.11.2023
2
A+
A-

Afet İşleri Daire Başkanlığı ile AKUT (Arama Kurtarma Derneği), Başkentin hem merkez hem de çevre ilçelerindeki okullarda “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi” gerçekleştiriyor.Afet İşleri Daire Başkanlığı ile AKUT (Arama Kurtarma Derneği), Başkentin hem merkez hem de çevre ilçelerindeki okullarda “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi” gerçekleştiriyor.

Atam İlkokulu öğrencileri ve veliler katıldı

Altındağ Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ve alanında uzman eğitimcilerin katıldığı seminere Altındağ Atam İlkokulu öğrencileri ve velileri katıldı.

Eğitimlerde; afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı olarak anlatıldı. Seminer sonrasında ise AKUT görevlileri öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Ankara’da “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi” devam ediyor

“Afet farkındalık eğitimlerimiz devam edecek”

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlara ve öğrencilere afet farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini belirten Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel eğitim ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak AKUT ile iş birliği içerisinde süre gelen eğitimlerimizden birini yaptık. Altındağ Gençlik Merkezi’ndeyiz. Eğitimleri Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Sivil Toplum Örgütlerinde de yapıyoruz ama bir tek bunlarla da yetinmiyoruz. Kendi çalışanlarımıza, Gençlik Merkezlerinden çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik eğitimlerimiz de devam edecek. Okul öncesi çocukların, kreş çocuklarının da afet farkındalık eğitimlerini alması konusunda projelerimiz devam edecek ve bunlara da en kısa sürede başlayacağız.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren AKUT Ankara Seminer görevlisi Mehmet Adım ise “ATAM İlkokulu öğrencilerine deprem felaketi anındaki deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında neler yapması gerektiğini anlattık” ifadesini kullandı. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.