Ankara Kurtboğazı Barajı’nda kamp düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı, Başkent Gençlik Meclisi iş birliğiyle Kurtboğazı Barajı’nda kamp düzenledi.

Ankara Kurtboğazı Barajı’nda kamp düzenlendi
Yayınlama: 20.05.2024
3
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Otobüslerle Kurtboğazı Barajı’na getirilen yaklaşık 100 kişiden oluşan grup Türkiye Dağcılık Federasyonu’na bağlı 2 personelin eşliğinde çadırlarını kurdu. Kısa sürede birbirleriyle kaynaşan gençler, 1 gece ve 2 gün geçirdi.

Kamp alanının Kurtboğazı Barajı su havzası dışında kurulduğunu ve katılımcılar için tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını belirten Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mustafa Artunç, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 2. gençlik kampını Kurtboğazı’nda düzenliyoruz. Kampımızda gün içinde gençlerimiz için çeşitli ikramlarımız, eğlenceler, patlamış mısır eşliğinde açık hava sinema etkinliğimiz ve kamp ateşi etrafında müzik dinletisi olacak. Kampa katılım sağlayan gençlerimize büyükşehir belediyesi olarak çadır, kumanya, ulaşım gibi tüm kolaylakları sağlayarak doğa ile iç içe güzel vakit geçirmelerini sağlamaktayız.” dedi.

Ankara Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer ise, 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında kamplar, festivaller ve Ankara'nın çeşitli yerlerinde gençlerin karar alma mekanizmasına dahil olması için bir kampanya başlattıklarının altını çizerek şöyle konuştu:

“Gençlerin kendi alanlarında ve yaşamın her alanında güçlenmesi için bugün Kurtboğazı Barajı’nda gençlik kampı düzenliyoruz. Başkent Gençlik Meclisi olarak gençlerin karar alma mekanizmasında yer alırken karar alıcılarla nasıl beraber çalışabileceklerini aslında kendi demokrasilerini ve kendi katılımcılıklarını kendilerinin oluşturduğu bir genç dostu kent inşa etme süreçlerine başladık. ''Ankara Öğrenci Dostu Kent Araştırması''nda halihazırda 2. sırada ve 2024 yılı için 1. sıraya yükselme hedefimiz var. Aynı zamanda Avrupa Gençlik Başkenti programı kapsamında da bu süreci iletirken yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalar yapıyoruz. Kurtboğazı Barajı’nda gerçekleştirdiğimiz kampta gençler karar alma mekanizmalarına nasıl dahil olacaklar, kendi stratejilerini nasıl geliştirecek ve Ankara'da genç dostu bir kent nasıl inşa edeceklerinin yolunu arayacaklar.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.