Akşener: Elimde imkan olsa siyasetçilere en az bir yıl esnaf gezmeyi şart koşarım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eskişehir Odunpazarı’nda esnaf gezisinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Isparta’da gerçekleştirilen iftar programında açıklamalarda bulundu.

Akşener: Elimde imkan olsa siyasetçilere en az bir yıl esnaf gezmeyi şart koşarım
Yayınlama: 27.03.2024
3
A+
A-

Meral Akşener İYİ Parti Isparta Belediye Başkanı Ahmet Tural’ın esnaf odası başkanlığı görevinde bulunduğunu vurguladığı konuşmasında; “Karşımda oturan Ahmet Tural, Esnaf Odası Başkanı. Ben 3 yıl boyunca gezdim ve o kadar çok şey öğrendim ki siyasete girecek kişilere elimde imkan olsa en az bir yıl esnaf gezmeyi ve adam gibi dinlemeyi kanun çıkarır, şart koşarım. O kadar çok bilgi edindim ki… Mesela 87 puan almış çocuğunun mülakatta elendiğini ama buna karşılık 73 puan almış arkadaşının atandığı bir mülakat sisteminden ağlayan gençler, ağlayan anne ve babalar gördüm. Ne mi öğrendim? Mesela bileniniz var mı bilmem eczanelerin veresiye defteri olduğunu öğrendim. Ağrı’da bir eczanede başladık ve şimdi gittiğim her yerde soruyorum. Eczanelerin veresiye defteri var bu ülkede.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti olarak seçimlere hür ve müstakil olarak ittifaksız girdiklerine dikkat çeken Akşener, “Bu ucube sistemin getirdiği tek adam sisteminden dolayı çok rahat bir hayat var. Mesela Isparta özelinden konuşalım. Birisi parmağını sallıyor, “Oy bölerseniz Ak Parti gelir.” Ya da öbürü parmağını sallıyor diyor ki; “Oyunuzu bölerseniz orada CHP gelir.” Ben de diyorum ki; “Oylarınızı toparlayın, getirin, Ahmet Tural gelsin.” Herkesle birlikte ikinci bir Demirel vakasını burada yaşayalım. Rahmetlinin izinden yol yürüyen bir kardeşimizi ve hiçbir siyasi parti mensubuna ayrımcılık yapmayan, Isparta’ya hizmet edecek olan, Isparta’nın derdi için gidip herhangi bir bakanın kapısının önüne sandalyeyi koyup o işi çözünceye kadar oradan kalkmayacak birisini seçin diyorum.” şeklinde konuştu.

Isparta’nın kalkınması ve istihdamın sağlanması için Isparta’ya yatırım yapılması gerektiğini de vurgulayan Meral Akşener; “Yolda gelirken il başkanıma sordum. Isparta'nın merkezinin hizmet sektörüyle meşgul olduğunu askerin ya da öğrencinin herhangi bir sebeple kenara çekilmesi halinde, covidde onu gördük; Isparta yandı, yıkıldı. Demek ki Isparta’nın parasının Ispartalı'ya harcanması ve Isparta’ya yatırım çekilmesi gerekiyor. Zengin iş adamlarına belediye olarak yardımcı olup buraya fabrikalar açmalarının sağlanması gerekiyor. İstihdam için gençlerimiz açısından buna ihtiyaç var.” dedi.

Meral Akşener konuşmasına şu sözlerle son verdi:

“Isparta’da trafik sorununu da çözecek Ahmet Tural. Ve bir şey istiyorum senden Ahmet Başkanım Isparta’yı bir turizm merkezi yapacaksın. Lavantayı kaçırdınız ama buna karşılık gül üzerinden, gül yağı üzerinden, gülcülük üzerinden kültür festivalleri gibi sanat festivalleri gibi pek çok konuyu hayata geçireceksin ki buradaki hizmet sektörü yeniden ayağa kalksın. Isparta’yı Türkiye'nin incisi, daha sonra da dünyanın incisi yapacaksın. Söz mü? Evet söz verdi.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.