AirHelp tüm dünyada 11 yıldır yolcu haklarını savunuyor

Havayolu yolcu haklarının dünyadaki en büyük savunucusu olan AirHelp, Ocak ayında 11’inci yaşını kutladı. 11 yıldır dünyanın 240 farklı ülkesinden 15,9 milyon talebi değerlendirdi ve 2,2 milyon yolcunun tazminat almasını sağladı.

AirHelp tüm dünyada 11 yıldır yolcu haklarını savunuyor
Yayınlama: 12.02.2024
8
A+
A-

2013 yılından bu yana havayolu yolcularına rötarlı ve iptal edilmiş uçuşlar sonrasında almaya hakları bulunan tazminatı talep etmelerinde ve ayrıca uçuşa kabul edilmeme durumlarında destek veren AirHelp, 11 yılda bu alanda pek çok kilometre taşına ulaştı.

Havayolu yolcularının haklarını dünya çapında daha da güçlendirmek için yasal ve politik adımlar atan şirket, geçen yıl Türkiye’de de faaliyete başladı. Türkçe dilinde destek veren şirket havayolu ile seyahat eden yolcu hakları konusunda uzmanlaşmış dünyanın en geniş hukuk ekibinin de yer aldığı kadrosuyla rötar, iptal, overbooking ve kaçırılan aktarma uçuşu gibi uçuşlarda sıklıkla yaşanan aksaklıklarla karşılaşan Türkiye’deki kullanıcıların da haklarını öğrenmesine, tazminatını almasına destek oluyor.

On yılı aşkın sürede, uçuş aksaklıkları yaşayan milyonlarca yolcu için başarılı bir şekilde tazminat alınmasını sağlayan şirket, 138 bin kullanıcısından aldığı 5 yıldızlı değerlendirmeyle de bu başarısını perçinledi. Toplam 5,6 milyon kişinin satın aldığı ve havayolu kullanıcıların stressiz bir yolculuk yaşamalarını hedefleyen AirHelp Plus üyeliğinin sunduğu özel avantajlar sayesinde 22 bin lounge kullanımı gerçekleşti. 

AirHelp 11 yıl içinde sadece faaliyet gösterdiği 30 ülkedeki 400’den fazla çalışanıyla değil, kullanıcı dostu web sitesi üzerinden hizmet alan 81 milyon; tazminat elde eden 240 farklı ülkeden 2,2 milyon yolcuyla uluslararası varlığını da ortaya koydu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.