Adora Magic City, yılbaşından beri 34 seferde 150 bin yolcu taşıdı

Çin’in yurt içinde inşa edilen ilk büyük yolcu gemisi Adora Magic City, yılın başındaki ilk yolculuğundan bu yana 34 yolculuğu tamamladı ve şu ana kadar yaklaşık 150 bin turist ağırladı. Bu arada, Çin’in ikinci yerli büyük yolcu gemisi, son montajı için 20 Nisan’da Shanghai’deki bir tersaneye girdi. Adora Magic City’nin inşasında 1.000’in üzerinde yerli ve yabancı üretici görev aldı.

Adora Magic City, yılbaşından beri 34 seferde 150 bin yolcu taşıdı
Yayınlama: 27.05.2024
0
A+
A-

Çin’in yurt içinde inşa edilen ilk büyük yolcu gemisi Adora Magic City, yılın başındaki ilk yolculuğundan bu yana 34 yolculuğu tamamladı ve şu ana kadar yaklaşık 150 bin turist ağırladı. Bu arada, Çin’in ikinci yerli büyük yolcu gemisi, son montajı için 20 Nisan’da Shanghai’deki bir tersaneye girdi. Adora Magic City’nin inşasında binin üzerinde yerli ve yabancı üretici görev aldı.

Yolcu gemisi 323,6 metre uzunluğunda, 135 bin 500 ton brüt ağırlığa sahip ve toplam 2 bin 125 konuk odasında 5 bin 246 yolcuya kadar ağırlayabiliyor. Parça sayısı C919 büyük uçağının beş katına, Fuxing hızlı treninin ise 13 katına eşdeğer.

O günden bu yana Çin, büyük yolcu gemileri tasarlama ve inşa etme becerisine sahip dünyanın beşinci ülkesi haline geldi. CSSC Cruise Technology Development Co., Ltd.’nin genel müdürü Liu Hui’ye göre, Adora Magic City’nin ticari başarısı aynı zamanda Çin’in büyük yolcu gemilerini tam ve bağımsız olarak çalıştırabildiğini de gösteriyor.

Adora Magic City ile karşılaştırıldığında yeni gemi, 140 bin tonun üzerindeki tonajı, 341 metre uzunluğu, 37,2 metre genişliği ve 2 bin 144 kabini ile daha büyük bir boyuta sahip. İki takım kükürt giderme sistemi ve beş takım seçici katalitik indirgeme ekipmanı eklenerek geminin tamamı daha çevre dostu hale getirilecek.

Ayrıca Adora Magic City ile karşılaştırıldığında kamusal alanlar, açık hava etkinlikleri ve eğlence alanları sırasıyla 735 metrekare ve bin 913 metrekare artarak 25 bin 599 metrekare ve 14 bin 272 metrekareye yükseldi ve yolcuların konforu ve deneyimi daha da arttı.

Gemi daha büyük olmasına rağmen, bir dizi bilimsel araştırma başarısı, yönetim deneyimi ve yöntemleri sayesinde inşaat hızı hızlandırıldı. 2026 yılı sonuna kadar teslim edilmesi bekleniyor. Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., Ltd., büyük yolcu gemisine ek olarak ultra büyük, orta ve küçük yolcu gemilerinin araştırma ve geliştirme çalışmalarını da hızlandırdı. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.