Adalet Bakanı Tunç’a ziyaretler sürüyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan Adalet Bakanı Azamat Nesipbayeviç, Özbekistan Adalet Bakanı Akbar Tashkulov, Azerbaycan’ın Adalet Bakanı Fikret Memmedov, Kırgızistan Adalet Bakan Yardımcısı Orozbek Sydykov ve Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev’i ağırladı.

Adalet Bakanı Tunç’a ziyaretler sürüyor
Yayınlama: 05.10.2023
0
A+
A-

Bakan Tunç, Türk Dünyası Noterler Birliği'nin kurulması vesilesiyle Türkiye’de bulunan Kazakistan Adalet Bakanı Azamat Nesipbayeviç’i, bakanlıkta ağırladıklarını belirterek, “Adli işbirliğimize ilişkin gelişmeleri ve Türk Dünyası Noterler Birliği'nin kurulmasına yönelik çalışmalarımızı değerlendirdik. İki ülke arasındaki ilişkileri daha ileriye taşınması noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Türk Dünyası Noterler Birliği'nin kurulması dolayısıyla Türkiye’de bulunan Özbekistan Adalet Bakanı Akbar Tashkulov ile bir araya geldiklerine değinen Bakan Tunç, “Tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Özbekistan ile ülkemiz arasındaki stratejik iş birliğinin daha da ileriye taşınması için yapacağımız çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunduk.” ifadesini kullandı.

Bakan Tunç, Azerbaycan'ın Adalet Bakanı Fikret Memmedov ile bakanlıkta görüştüklerini bildirerek, “Türk Dünyası Noterler Birliği'nin kurulması vesilesiyle ülkemizde bulunan Memmedov ile köklü ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak için yapacağımız çalışmaları konuştuk.” açıklamasında bulundu.

Kırgızistan Adalet Bakan Yardımcısı Orozbek Sydykov’u, bakanlıkta misafir ettiklerini belirten Bakan Tunç, “Türk Dünyası Noterler Birliği'nin kurulması vesilesiyle ülkemizde bulunan Sydykov ile ülkelerimiz arasındaki ilişkileri değerlendirdik.” dedi.

Bakan Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev’i bakanlıkta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu aktararak, açıklamasında “Teşkilata üye ülkelerimiz arasındaki dayanışmayı ve birliği daha da ileriye taşımak adına yapılacak çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunduk.” ifadesine yer verdi.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.