Abdullahiyan, Irak Meclis Başkan Yardımcısı Mendelavi ile bir araya geldi

FATMA ELİF BEYHAN – 04.12.2023 – HİBYA – İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Irak Meclis Başkan Yardımcısı Muhsin Ali Ekber El Mendelavi başkanlığındaki Irak parlamento heyetiyle Tahran’da bir araya geldi.

Abdullahiyan, Irak Meclis Başkan Yardımcısı Mendelavi ile bir araya geldi
Yayınlama: 04.12.2023
1
A+
A-

İran Dışişleri Bakanı, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini güçlü bir şekilde kınama konusundaki ilkeli duruşlarından dolayı Irak halkını, hükümetini ve parlamentosunu övdü.

Irak'ın Gazze'deki son gelişmelerde önemli ve etkili bir rol oynadığını ve bölgede barış ve istikrar kurulmasına yardımcı olmak için iki ülke arasında daha fazla iş birliği ve koordinasyon çağrısında bulunduğunu söyledi.

Mendelavi, Irak'ın Gazze konusundaki kararlı duruşunun altını çizerek, Irak hükümeti ve parlamentosunun İsrail'in saldırganlığını kınadığını belirtti.

Irak Meclis Başkan Yardımcısı Muhsin Ali Ekber El Mendelavi, Irak hükümeti ve parlamentosu, Gazze halkına yönelik vahşi saldırı ve saldırılara karşı duydukları nefreti ciddi bir şekilde dile getirerek, Gazze'deki yeni gelişmeleri ve Irak parlamento başkanı tarafından temsil edilen İsrail'in yeniden başlayan saldırılarını takip etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.