ABD’nin Gazze anlaşması için önerisinde Netanyahu’nun iki talebi yok

Stockholm, 18 Ağustos (Hibya) – ABD’nin Gazze anlaşması için ‘köprü önerisinin’ Netanyahu’nun iki temel talebini içermediği söyleniyor.

ABD’nin Gazze anlaşması için önerisinde Netanyahu’nun iki talebi yok
Yayınlama: 18.08.2024
1
A+
A-

Haaretz'in Cumartesi günü, görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan ve ismi açıklanmayan yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD'nin önümüzdeki hafta içinde ateşkes karşılığında rehineler anlaşmasının sonuçlandırılmasını sağlamak üzere tasarladığı “köprü önerisinin” Gazze-Mısır sınırı boyunca İsrail varlığının devam etmesini ya da Başbakan Benjamin Netanyahu'nun talep ettiği gibi Gazze'nin merkezinde silahlı Filistin İslami Direniş Örgütü güçlerinin Şeridin kuzeyine dönmesini engelleyecek bir mekanizma öngörmediğini bildirdi.

Channel 12, ABD ve İsrail'in katıldığı müzakerelerin Pazar günü Kahire'de devam edeceğini bildirdi. Habere göre ancak İsrail ve ABD bu iki kilit konuda anlaşabilirse Mısır ve Katar, Filistin İslami Direniş Örgütü'ne anlaşmayı kabul etmesi için baskı yapacak. Haberde Filistin İslami Direniş Örgütü'nün İsrail'in bu iki talebini karşılayan bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini açıkça ortaya koyduğu kaydedildi.

Haberde, son haftalarda bu iki talep üzerinde ısrarla duran Netanyahu'nun Pazar günü Mısır'ın başkentinde başlayacak görüşmeler öncesinde İsrailli müzakereciler ve güvenlik şefleriyle bu konulara odaklanan bir kader görüşmesi yapmasının beklendiği belirtildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.