AB’den İsrail’e tepki: Toplantıda alakasız videolar izlettiler

Üst düzey AB yetkilisi Borrell, AB toplantısına katılan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın, “Akdeniz’de yapay ada” önerisiyle ilgili video izletmesine tepki göstererek, bu videoların görüşülen konularla ilgisi olmadığını söyledi.

AB’den İsrail’e tepki: Toplantıda alakasız videolar izlettiler
Yayınlama: 23.01.2024
1
A+
A-

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Orta Doğu ve Ukrayna’daki durumu görüşmek üzere dün Brüksel’de bir araya geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ve Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki toplantıya ayrı zamanlarda katıldı.

AB’den İsrail’e tepki: Toplantıda alakasız videolar izlettiler

“BİZE ALAKASIZ VİDEOLAR İZLETTİ”

Katz’ın toplantı sırasında bakanlara gösterdiği 2 video tepki çekti. Katz, ilk olarak Orta Doğu’yu Hindistan’a bağlayan bir demir yolu projesi ile Akdeniz’de Gazze açıklarında “yapay ada” projesinin yer aldığı videolar izlettirdi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dışişleri bakanlarının toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Katz’ın toplantıdaki tutumunu eleştirdi.

Katz’ın ele alınan konularla ilgisi olmayan videolar izlettiğini ifade eden Borell, İsrailli bakanın toplantıdaki süresini ülkesindeki durumu veya Gazze’deki yüksek can kaybı sayısı hakkında endişelerini dile getirmek için harcayabileceğini söyledi.

Bakanların Katz’a İsrail’in güvenliğini garanti eden kalıcı bir barışın Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olduğunu söylediğini belirten Borell, “Bu kesinlikle onun fikrini değiştirmedi, aksi yönde bir şey de beklemiyorduk.” dedi.

AB’den İsrail’e tepki: Toplantıda alakasız videolar izlettiler

“FİLİSTİN’İ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Borell, bakanların Gazze’deki sivil can kaybı sayısının yüksek olduğu, insani yardımın ulaştırılamaması nedeniyle durumun hayal edilebileceğinden çok daha kötü olduğu konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki ile de görüştüklerini belirten Borrell, “Avrupa Birliği’nin Filistin yönetimine desteğini yineledik. Yıl sonunda Filistin yönetiminin çalışmalarına katkı payı ödemesini gerçekleştirdik. Filistin yönetiminin mali açıdan en güçlü destekçisi olduğumuzu hatırlatmalıyım. Biz Filistinlilerin en büyük uluslararası bağışçısıyız ve öyle olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AB’den İsrail’e tepki: Toplantıda alakasız videolar izlettiler

ab, DÜNYA Haberleri, filistin, İsrail
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.