ABD Yemen’de Husiler’e yönelik saldırılarını ikinci günde sürdürüyor

İSTANBUL – 13.01.2024 – HİBYA – ABD ordusu, Husilerin İsrail ve Hamas arasındaki savaşla ilişkilendirdiği Kızıldeniz gemilerine yönelik artan saldırılara yanıt olarak, Birleşik Krallık ile birlikte Cuma günü başlattığı saldırılarını, ikinci günde de sürdürüyor.

ABD Yemen’de Husiler’e yönelik saldırılarını ikinci günde sürdürüyor
Yayınlama: 13.01.2024
0
A+
A-

The New York Times'ın haberine göre, ABD Merkez Komutanlığı cuma gecesi yaptığı açıklamada, ABD'nin Yemen'deki Husi güçlerine karşı bir saldırı daha gerçekleştirdiğini ve İran destekli grubun Kızıldeniz'den geçen gemilere saldırma kabiliyetini daha da azaltma çabasının bir parçası olarak bir radar tesisini bombaladığını duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ABD'ye ait Carney gemisi tarafından Tomahawk füzeleri kullanılarak cumartesi günü yerel saatle 03:45'te gerçekleştirilen saldırının “belirli bir askeri hedefe yönelik devam niteliğinde bir eylem” olduğunu belirtti.

Bir Pentagon yetkilisi Cuma gecesi yaptığı açıklamada saldırının, önceki gece Yemen'deki bir dizi Husi hedefine yönelik geniş çaplı koordineli hava ve deniz saldırısıyla başlatılan işi ilerletme amacı taşıdığını söyledi.

Yemen'deki Husi güçleri Cuma günü erken saatlerde, İsrail ve Hamas arasındaki savaşta Filistinlilerle dayanışma içinde hareket ettiğini söyleyen İran destekli Husi milislerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere ve savaş gemilerine yönelik artan saldırılarına karşılık olarak ABD ve Birleşik Krallık tarafından fırlatılan füze ve savaş uçaklarının kullanıldığı önceki saldırılara misilleme yapma sözü verdi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.