ABD Temsilciler Meclisi FBI yetkilisini ihbarcılara karşı misilleme için ifadeye çağırdı

İstanbul, 16 Mayıs (DHA) – ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan, üst düzey bir FBI yetkilisini ihbarcılara karşı misillemede bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak kapalı kapılar ardında ifade vermeye çağırdı.

ABD Temsilciler Meclisi FBI yetkilisini ihbarcılara karşı misilleme için ifadeye çağırdı
Yayınlama: 16.05.2024
2
A+
A-

The Washington Times'ın haberine göre, Komitenin Federal Hükümetin Silahlandırılması Alt Komitesini yöneten Ohio Cumhuriyetçisi Jordan, Miami saha ofisinden sorumlu özel ajan Jeffrey B. Veltri'den FBI'ın “güvenlik izninin askıya alınması ve iptali sürecini kötüye kullanması” konusunda komiteye önemli bilgiler vermesini istedi.

Bu soruşturmanın merkezindeki kişi olan Veltri, FBI içinde önemli bir geçmişe sahip. Mayıs 2021'den Mart 2023'e kadar FBI'ın Güvenlik Bölümü'nde (SecD) bölüm şefi ve müdür yardımcısı vekili olarak görev yapmıştır ve bu da kendisine iddia edilen misillemeye dahil olma yetkisi veriyor. 

Bay Jordan, “Komite, bu göreviniz sırasında FBI'ın güvenlik izni konularını karara bağlamasına ilişkin kilit kararlara dahil olduğunuzu öğrendi,” diye yazdı. “Bu nedenle, gözetimimiz açısından kritik öneme sahip bilgilere sahip olduğunuza inanıyor ve deşifre edilmiş bir mülakat için hazır bulunmanızı talep ediyoruz.” FBI konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.
 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.