ABD ile İsrail arasında silah krizi

ABD’nin, yasadışı Yahudi işgalcilerin Filistinlilere karşı kullanabileceği endişesiyle İsrail’e yönelik silah satışını geciktirdiği belirtildi.

ABD ile İsrail arasında silah krizi
Yayınlama: 21.01.2024
2
A+
A-

ABD’nin, yasadışı Yahudi işgalcilerin Filistinlilere karşı kullanabileceği endişesiyle İsrail’e yönelik silah satışını geciktirdiği belirtildi.

İsrail’deki Yediot Ahronot gazetesine ait “Ynet” haber sitesinde, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Kongre’nin onayı nedeniyle İsrail’de “ateşli silah sorununun yaşandığı” kaydedildi.

ABD’li bir firmadan sipariş edilen 8 bin 300 silahın kasım ayında İsrail’e ulaşmasının planlandığı, ancak siparişin halen gelemediği aktarıldı.

SİLAH TEMİNİNDE GECİKME

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail’e satılacak silahların Batı Şeria’daki yasadışı Yahudi işgalcilerin eline geçeceği endişesiyle gecikme yaşandığı bilgisine yer verildi.

İsrail hükümetinin silahların Yahudi işgalcilerin eline geçmeyeceği yönünde garanti vermesine rağmen, ABD’nin İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Yahudi yerleşimcilere silah temin edeceği endişesiyle silah teslimatını geciktirdiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 5 Aralık’ta yaptığı açıklamada, “Batı Şeria’da barış, güvenlik ve istikrarı baltalayan kişileri hedef alan yeni bir vize kısıtlama politikası uygulanacağını” duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi işgalcilerin saldırılarında 369 Filistinli hayatını kaybetti.

BEN GVİR’İN SİLAHLANDIRMA KAMPANYASI

İsraillilere sık sık “silahlanın” çağrısı yapan Ben-Gvir, 7 Kasım’da yaptığı bir açıklamada, silah ve silah ruhsatı edinme prosedürlerini büyük ölçüde kolaylaştırdıklarını ve “on binlerce İsrailliye kişisel silah taşımak için ruhsat verildiğini” kaydetmişti.

DÜNYA Haberleri, İsrail
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.