ABD borsaları kayıplarını sürdürdü, Avrupa hafif yükseldi

İstanbul, 24 Mayıs (Hibya) – Wall Street, teknoloji devi Nvidia’nın kazanç sonrası rallisine rağmen kayıplarını genişletmeye devam etti. Çip üreticisinin hisseleri, beklentileri aşan mükemmel bir kazancın ardından Perşembe günü yüzde 9,3 yükselirken, Avrupa piyasaları hafif yükselişle kapandı.

ABD borsaları kayıplarını sürdürdü, Avrupa hafif yükseldi
Yayınlama: 24.05.2024
2
A+
A-

ABD'de gece boyunca Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 1,53'lük düşüşle yılın en kötü seansına imza atarken, uçak üreticisi Boeing yüzde 7,6'lık düşüşle endeksteki en büyük gerilemeyi kaydetti.

S&P 500 yüzde 0,74 ve Nasdaq Composite yüzde 0,39 düştü. Seansın başlarında hem geniş piyasa endeksi hem de teknoloji ağırlıklı gösterge rekor seviyelere ulaşmıştı.

Traderların son ABD Merkez Bankası toplantısının tutanaklarını ve Euro bölgesinden gelen yeni ekonomik verileri sindirmesiyle Avrupa piyasaları Perşembe günü hafif yükselişle kapandı.

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi yüzde 0,06 artışla kapanırken, sektörler karışık seyretti. Teknoloji hisseleri, Wall Street kapanışından sonra beklenenden daha güçlü mali ilk çeyrek sonuçları açıklayan ABD'nin önde gelen şirketi Nvidia'nın yardımıyla yüzde 1,08 yükseldi.

Birleşik Krallık elektrik ve gaz şirketi National Grid'in tüm yıl sonuçlarında 7 milyar sterlinlik (8,9 milyar dolar) bir hisse senedi artışı açıklamasının ardından yüzde 11 düşmesiyle kamu hizmetleri yüzde 2,78 düştü.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.