ABD/Blinken: “İsveç’in NATO’ya katılımı müttefiklerin yararına olacak”

İSTANBUL-05.01.2024- HİBYA – ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, İsveç’in NATO’ya katılımının müttefiklerin yararına olacağını söyledi.

ABD/Blinken: “İsveç’in NATO’ya katılımı müttefiklerin yararına olacak”
Yayınlama: 05.01.2024
0
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller düzenlediği günlük basın toplantısında, Blinken'ın İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile ABD-İsveç Savunma İşbirliği Anlaşması ve İsveç'in NATO'ya katılımı konusunu görüştüğünü açıkladı.

Miller'ın açıklamasına göre Blinken, ABD-İsveç Savunma İşbirliği Anlaşması'nın Aralık ayında imzalanmasını memnuniyetle karşıladığını vurguladı.

Blinken ayrıca, İsveç'in NATO'ya katılımının tüm müttefiklerin yararına olacağını belirterek, İsveç'in NATO'ya katılımının daha fazla gecikmeden onaylanmasına yönelik güçlü ABD desteğini bir kez daha teyit etti.

Miller ayrıca Blinken'ın, Gazze'deki gelişmeleri konuşmak için Türkiye ve Yunanistan'ı da kapsayan Orta Doğu turuna çıkacağını da açıkladı. Miller, Blinken'ın, önümüzdeki hafta boyunca mevkidaşlarıyla bir dizi kritik konuyu görüşmek üzere Türkiye, Yunanistan, Ürdün, Katar, BAE, Suudi Arabistan, İsrail, Batı Şeria ve Mısır'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Miller'ın verdiği bilgilere göre Blinken, Türkiye ziyaretinde, İsveç'in NATO'ya katılımının onaylanması sürecine yönelik son adımlar da dahil olmak üzere, uzun yıllardır devam eden bölgesel işbirliğini görüşecek.

Miller, Blinken'ın, Türkiye'nin ardından ziyaret edeceği Yunanistan'da ise Ukrayna'ya destek sağlamaya ve bölgesel deniz güvenliğini korumaya odaklanacağı bilgisine yer verdi.

Miller, “Bu yolculuktaki her görüşmenin kolay olmasını beklemiyoruz. Açıkçası bölgenin karşı karşıya olduğu zor sorunlar ve önümüzde zor seçimler var” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.