ABB’den “Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı” konferansı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Cumhuriyet’in 100. yılı için düzenlenen etkinlikler kapsamında “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı” isimli konferansa ev sahipliği yaptı.

ABB’den “Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı” konferansı
Yayınlama: 28.10.2023
0
A+
A-

Konferansa; Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, Büyükelçi Halil Akıncı, Prof. Dr. İskender Öksüz, Eski Anayasa Mahkemesi Üyesi Vali Mustafa Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Programa katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bugünler bizim için çok önemli bize yakışacak şekilde yüzüncü yılımızı kutlamaya çalışıyoruz. Ne mutlu ki vatanımız var. Ne mutlu ki bize bu vatanı emanet ettiler. Ne mutlu ki bu Cumhuriyeti kurup bizlere emanet ettiler.” dedi.

“Bize düşen ikinci yüzyıllara çok daha gelişmiş olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkentine yakışır şekilde Ankara’yı da gelecek kuşaklara emanet etmek… Dünyanın bütün başkentleri ile yarışır hale getirmek. İşte o zaman Cumhuriyet’e olan borcumuzun bir kısmını ödemiş olacağız” diyerek sözlerine devam eden Başkan Yavaş, şunları kaydetti:

“Bizler yaş itibariyle Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği gençlerin bir küçüğüyüz ama inşallah ikinci yüzyılda bugün 2000’li yıllarda doğan, üniversitelerde okuyan, Anadolu’nun her yerindeki gençlere emanet etmekte bizlere düşüyor ama onlara Cumhuriyeti sağlıklı bir şekilde anlatmak ve eriştirmekte bizim görevimiz olacak.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.