ABB, 5 yılda 17 adet köprü ve köprülü kavşağı Başkente kazandırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, (ABB) konforlu ve güvenli trafik akışının sağlanması amacıyla 5 yılda 17 adet köprü ve köprülü kavşağı Başkente kazandırdı.

ABB, 5 yılda 17 adet köprü ve köprülü kavşağı Başkente kazandırdı
Yayınlama: 26.12.2023
0
A+
A-

Fen İşleri Daire Başkanlığı, trafik probleminin kronikleştiği ve kazaların yaşandığı noktalara 5 yılda 17 adet köprü ve köprülü kavşak inşa ederek hizmete açtı.

5 yıl içerisinde tamamlanan köprü ve köprülü kavşaklar trafik akışını rahatlatmasının yanı sıra zaman ve ekonomi açısından da önemli tasarruflar sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da göreve geldiği günden itibaren tamamlanan projeleri yaptığı videolu paylaşımla duyurdu.

Yavaş açıklamasında, “Masraf olmasın diye açılış töreni yapmadık ama bunları yaptık. 5 yılda 17 köprü/köprülü kavşağı Ankara’mıza kazandırdık.” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın önemli ana arterlerinde inşa edilen köprü ve köprülü kavşaklar, bulundukları noktalarda yaşanan kazaların azalmasına da katkı sağladı. 

5 yıl içerisinde can ve mal güvenliğinin sağlanması için hayata geçirilen ve Başkentliler tarafından yoğun olarak köprü ve köprülü kavşaklar şu şekilde:

İstasyon Caddesi Alternatif Bulvarı, Şaşmaz Bulvarı (2), Mavi Göl girişi, Kayaş girişi ve Eşref Akıncı Kışlası önünde, Hasköy Köprülü Kavşağı, Yenikent Köprülü Kavşağı, Eskişehir Yolu’na yapılan 3 adet köprülü kavşak, Etimesgut Türk Kızılayı Caddesi (2), Başer Köprülü Kavşağı, Turan Güneş Bulvarı (2), Sincan OSB Köprülü Kavşağı


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.