AB Filistinlilere yönelik insani yardımı artırıyor

İstanbul, 26 Nisan (Hibya) – Gazze’deki ciddi insani krizin kötüleşmeye devam etmesi ve sahadaki ihtiyaçların sürekli artması ışığında Komisyon, devam eden savaştan etkilenen Filistinlilere destek olmak için fonlarını arttırıyor.

AB Filistinlilere yönelik insani yardımı artırıyor
Yayınlama: 26.04.2024
3
A+
A-

AB'nin krize acil müdahalesi, halihazırda sahada bulunan ortak kuruluşlar aracılığıyla, umutsuzca ihtiyaç duyulan gıda yardımı, sağlık, su ve sanitasyon ve barınma desteği sağlamak üzere 68 milyon Avroluk ek insani yardıma yol açmıştır. Böylece 2024 yılında Gazze ve bölge genelinde ihtiyaç sahibi Filistinlilere yönelik toplam AB insani yardımı 193 milyon Euro'ya ulaşmış oldu.

Ayrıca, Gazze'deki insanlara yardım amacıyla AB İnsani Yardım Hava Köprüsü operasyonu, insani yardım ortakları ve AB Üye Devletleri tarafından sağlanan hayati malzemeleri taşımaya devam ediyor. Son uçuş bugün acil durum malzemelerini teslim edecek ve Mayıs ayının ilk haftası için iki uçuş daha planlanıyor.

AB, İrlanda ve insani yardım ortakları tarafından bağışlanan 130 tondan fazla barınak, sağlık, su ve sanitasyon malzemesini taşıyan 2 konvoyu finanse etti. Dubai'den yola çıkan bu malzemeler, Küresel Lojistik Kümelenmesi ile koordinasyon halinde Ürdün üzerinden Gazze'ye nakledilmektedir. Komisyon durumu sürekli olarak izlemekte ve gerektiğinde daha fazla yardım sağlamaya hazır bulunmaktadır.
 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.