Siyasilerden Mevlid Kandili mesajı

İstanbul, 14 Eylül (Hibya) – Siyasiler, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Siyasilerden Mevlid Kandili mesajı
Yayınlama: 14.09.2024
2
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Mevlid Kandili mesajında “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) alemlere rahmet olarak gönderilmesinin yıl dönümü vesilesiyle milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid-i Nebi gecesini tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin rahmet ve bereketinin tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, milletin ve İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ederek, bu gecede yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin hak katında makbul olmasını temenni etti.

Bakan Uraloğlu mesajında “Rabbimden, bu mübarek gece vesilesiyle, İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesini; başta Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere tüm insanlığın yürek acılarını ve gözyaşlarını dindirmesini niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yayımladığı mesajda “Bu kutlu gecenin, birlik ve beraberliğimizi artırmasını; tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini dilerim.” açıklamasını yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milletin ve tüm İslam aleminin huzur ve esenliğine vesile olması duasıyla Mevlid Kandili’ni kutladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kandil mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Güzel ahlakı, adaleti ve merhametiyle tüm insanlığa rehber olan Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) dünyaya teşrifinin başta Filistinli mazlumlar olmak üzere tüm ümmetin ve insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle Peygamber Efendimiz'in bizlere ilettiği ilahi mesajı hakkıyla tefekkür etmeye ve hayatımıza tatbik etmeye ihtiyacımız olduğunu belirtmek isterim. Mevlid Kandilimiz mübarek olsun.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Mevlid Kandili’nin Hazreti Peygamber Efendimizi daha iyi anlamamıza ve onun çizgisiyle yaşamamıza vesile olmasını diliyor, tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu mübarek gecenin, başta Filistinli ve Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz olmak üzere tüm mazlum milletlerin ebedi barış ve huzurlarına vesile olmasını temenni ediyorum. Gecemiz mübarek olsun.”

Bu gecenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, Türkiye ve İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mesajında “'Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' buyuran iki cihan serveri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesindeyiz. Bu gecenin hürmetine, başta Filistin olmak üzere zulme uğrayan tüm mazlum milletlere barış, huzur ve esenlikler gelmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mevlid Kandilinin Türkiye ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dilerken gecenin Gazze halkının kurtuluşuna vesile olmasını temenni etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milletin ve İslam aleminin Leyle-i Mevlid’ini tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:

“Alemleri nuruyla aydınlatan Peygamber Efendimizin veladetinin vuku bulduğu bu kutlu gecenin, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.”

Aile ve Sosya Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kandil mesajında “Milletimizin ve İslam aleminin Mevlid Kandili mübarek olsun. Bu rahmet gecesinin başta Gazze’deki kardeşlerimiz olmak üzere tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını ve hayırlar getirmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yayımladığı kandil mesajında şunları kaydetti:

“Alemlere rahmet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya teşrifinin vuku bulduğu bu mübarek gecenin ülkemize, milletimize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyor, başta Gazze, Yemen, Doğu Türkistan ve Arakan'daki kardeşlerimiz için huzurun ve kurtuluşun müjdecisi olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Leyle-i Mevlid'imiz mübarek olsun.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mevlid Kandili mesajında “Alemlere rahmet olarak gönderilen, insanları doğruluk ve güzel ahlakta buluşturan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan bu mübarek gecenin, başta Filistin’deki mazlumlar olmak üzere tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Dualarımız kabul, Leyle-i Mevlid’imiz mübarek olsun.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mevlid Kandilini kutlayarak “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyayı şereflendirdiği Leyle-i Mevlid’in hayırlara vesile olmasını, ülkemize ve tüm İslam alemine huzur getirmesini yüce Rabb’imden niyaz ediyorum.” açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yayımladığı mesajda “Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrif gecesi olan Mevlid Kandili'nin başta Gazze olmak üzere insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Milletimizin ve İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Peygamber Efendimiz’in dünyayı şereflendirdiği bu mübarek Mevlid Kandili’nin tüm İslam âlemine barış, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Bu mübarek gecenin birliğimizi ve beraberliğimizi arttırıp hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Mübarek Mevlid Kandili'miz kutlu olsun.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.