Uyanık: MEB bütçesi yıllar içinde giderek erimiştir

Yalova, 10 Eylül (Hibya) – CHP Yalova İl Eğitim Sekreteri Latife Didem Uyanık, eğitim sistemine dair açıklama yaptı.

Uyanık: MEB bütçesi yıllar içinde giderek erimiştir
Yayınlama: 10.09.2024
2
A+
A-

Cevdet Aydın Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında CHP Yalova İl Eğitim Sekreteri Latife Didem Uyanık, “Bugün okullarımızda 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Ne yazık ki ne okullarımız ne de AK Parti iktidarının eğitim sistemini getirdiği koşullar öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve eğitim çalışanlarının heyecanlarını, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya hazır değildir” dedi.

Haftada üç gün çalışma süresi ile okulların temizlenmesi veya güvenliğinin sağlanmasının mümkün olmadığını belirten Uyanık, şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sadece liselere bütçe gönderilmekte, ilk ve ortaokulların ise sadece elektrik, su ve ısınma giderleri karşılanmaktadır. Bin öğrencisi olan okulların en az 5-6 temizlik görevlisi ihtiyacı
olduğu ve sadece temizlik personeli için aylık yaklaşık 150 bin lira ödeme yapması gerektiği düşünüldüğünde merkezi bütçeden aktarılan kaynak ile değil öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması, okulların yeterli personel istihdam edebilmesi ve temizlenebilmesi dahi mümkün değildir. Okul yöneticileri bütçe olmadığı için velilerden bağış talep etmektedir. Okullarda yeterli bütçe olamadığı için küçük tadilat ve temizlik işlerini yaptırabilmek için yöneticiler zorunlu bağış almaktadır.”

Uyanık, gerçekleştirdiği açıklamada “AK Parti iktidarında mesleki ve teknik eğitimin itibarı da giderek zedelenmiş, eğitimin niteliği düşürülmüş, bu okullar öğrenciler tarafından tercih edilmez hale gelmiştir. Mesleki ve teknik eğitim kurumları sosyoekonomik olarak dezavantajlı kesimlerden gelen, akademik başarısı düşük öğrencilerin kayıt yaptırıldığı okullar haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.