Bakan Tunç: Narin Güran soruşturmasında gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükseldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran’ın ölümüyle ilgili otokside alınan örneklerin Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenleneceğini açıkladı.

Bakan Tunç: Narin Güran soruşturmasında gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükseldi
Yayınlama: 09.09.2024
2
A+
A-

Adalet Bakanı Tunç, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işleminin akşam saat 21.40’ta tamamlandığını açıkladı.

Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir.” dedi.

Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemlerinin devam ettiğini vurgulayan Bakan Tunç, şunları aktardı:

“Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir. Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir. Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.