Çin, Kanada’ya karşı DTÖ’de dava açtı

Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü, Çin’in çok taraflı ticaret sisteminin sadık bir destekçisi ve önemli bir katılımcısı olduğunu belirterek, Kanada’yı Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına uymaya ve hatalı uygulamalarını derhal düzeltmeye çağırdıklarını vurguladı.

Çin, Kanada’ya karşı DTÖ’de dava açtı
Yayınlama: 06.09.2024
1
A+
A-

Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü, Çin’in çok taraflı ticaret sisteminin sadık bir destekçisi ve önemli bir katılımcısı olduğunu belirterek, Kanada’yı Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uymaya ve hatalı uygulamalarını derhal düzeltmeye çağırdıklarını vurguladı.

Çin'in Kanada'nın elektrikli araçlar ile çelik ve alüminyum ürünlerine yönelik vergi tedbirlerine karşı DTÖ'de dava açtığı bildirildi. Sözcü bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin’in 6 Eylül’de Kanada'nın elektrikli araçlar ile çelik ve alüminyum ürünlerine ek vergi getirme tedbirlerine ilişkin olarak DTÖ nezdinde Kanada ile istişare talebinde bulunduğunu söyledi. 

Sözcü, DTÖ kurallarını göz ardı eden ve DTÖ taahhütlerini ihlal eden Kanada’nın Çin'in elektrikli araçlarına yüzde 100, çelik ve alüminyum ürünlerine yüzde 25 oranında ek vergi uygulamayı planlamasının tipik bir tek taraflılık ve ticari korumacılık olduğuna işaret etti. 

Bunun kurallara dayalı çok taraflı ticaret sistemini ciddi şekilde baltaladığını ve elektrikli araçlar, çelik ve alüminyum ürünlerinin küresel endüstriyel tedarik zincirini bozduğunu hatırlatan Sözcü, Çin’ın buna kararlılıkla karşı çıktığının altını çizdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.