Bakan Bayraktar: İzin süreçlerini kısaltarak yatırımcıların önünü açmak istiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerji, yerli kaynaklar ve madenlerin devreye alınmasıyla alakalı izin süreçlerini kısaltarak yatırımcıların önünü açmak istediklerini bildirdi.

Bakan Bayraktar: İzin süreçlerini kısaltarak yatırımcıların önünü açmak istiyoruz
Yayınlama: 05.09.2024
2
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında 2025-2027 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program Tanıtım Toplantısı’na katıldıklarını açıkladı.

Orta Vadeli Program ile birlikte ekonomide gelecek 3 yıllık yol haritasını belirlemiş olduklarını ifade eden Bakan Bayraktar, “Arz güvenliği, dışa bağımlılığı düşürme ve iklim değişikliği ile ilgili uzun vadeli hedefler kapsamında şekillendirdiğimiz politikaları, yeni OVP döneminde de kararlılıkla uygulayacağız.” dedi.

Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerji, yerli kaynaklar ve madenlerin devreye alınmasıyla alakalı izin süreçlerini kısaltarak yatırımcıların önünü açmak istediklerini belirterek, şunları ifade etti:

“Doğal gaz ve elektrik desteklerimizi gelir grubuna göre daha etkin bir şekilde planlamayı hedefliyoruz.  Orta Vadeli Programımızın milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.