Başkan Aydın: 3 bölgede kentsel dönüşüm başlatıyoruz

Osmangazi Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın başkanlığında gerçekleşti.

Başkan Aydın: 3 bölgede kentsel dönüşüm başlatıyoruz
Yayınlama: 04.09.2024
2
A+
A-

Geçtiğimiz ay vefat eden Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Feyyaz Alptuğ Memişoğulları’nın anıldığı meclis toplantısı, buruk bir havada yapıldı. Tüm meclis üyeleri vefat eden görev arkadaşlarını yad ederken, Memişoğulları’nın her zaman oturduğu koltuğa fotoğrafı konuldu. 

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, gündem maddelerine geçilmeden önce, Temmuz ve Ağustos aylarında yapmış oldukları yatırım ve hizmetler konusunda meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Yeni dönemde yapacakları çalışmalar hakkında da meclis üyelerine bilgi veren Başkan Aydın, önümüzdeki günlerde Osmangazi’nin üç bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatacaklarını söyledi. İlk olarak, Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin devamı niteliğinde, Çiftehavuzlar Bulvarı ile Kanalboyu’nun kesiştiği noktada dönüşüm çalışması başlatacaklarını belirten Başkan Aydın, “Önümüzdeki günlerde, dönüşüm yapacağımız noktadaki malikler ile bir araya gelerek bir toplantı yapacağız. Kendilerine proje hakkında kapsamlı bir bilgi vereceğiz. Önce vatandaşın rızasını alacağız. Çoğunluğun onayını aldıktan sonra dönüşüm sürecini başlatmak istiyoruz” dedi.

Soğukkuyu ve Ebu İshak Mahallelerinde de kentsel dönüşüm yapacaklarını dile getiren Başkan Aydın, “Soğukkuyu Mahallesi’nde 1978 yılından kalma, 5 şiddetinde depreme dahi dayanmayacak bir yıpranma içerisinde olan konuklar bulunuyor. Bu eski binaları kentsel dönüşüm ile yenileyerek, depreme dayanıklı konutlar inşa edeceğiz. Aynı şekilde Ebu İshak Mahallesi’nde de bir dönüşüm yapacağız. Orada da küçük bir depremde dahi yerle bir olacak binalar var. Bu mahallemizde de bir çalışma başlattık” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, vefat eden Feyyaz Alptuğ Memişoğulları’nın yerine yedek üyelikten asil üyeliğe gelen Elifnur Yamak Kıyıcı’ya rozetini takarak, başarılar diledi.

Başkan Aydın: 3 bölgede kentsel dönüşüm başlatıyoruz


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.