Altun: Adalet ve insanlık adına, bu soykırıma son vermek için sesimizi yükseltmeliyiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail Hükümeti’nin Filistin’e karşı yürüttüğü saldırıların 333. gününe ilişkin açıklama yaptı.

Altun: Adalet ve insanlık adına, bu soykırıma son vermek için sesimizi yükseltmeliyiz
Yayınlama: 03.09.2024
2
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Gazze’de insanlığın en karanlık dönemlerinden birinin yaşandığını belirterek “333 gündür süren saldırılar, şehirleri yerle bir etti. İşgalci İsrail güçleri, hiçbir insani ayrım gözetmeden camilere, kiliselere, okullara, hastanelere bomba yağdırıyor; bölgede yaşanan ağır insanlık dramını belgelemek için çalışan gazetecileri kasıtlı ve sistematik şekilde hedef alıyor.” dedi.

Gazze'deki çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve sivillerin temiz suya, yiyeceğe ve sağlık hizmetlerine erişim imkanı bulamadığını ifade eden Altun şöyle devam etti:

“Gazzeliler dünyanın gözleri önünde soykırıma uğruyor. Bu soykırım, sadece Gazze'nin değil, tüm insanlığın vicdanını sarsmalıdır. Uluslararası toplumun 333 gündür devam eden bu barbarlığa karşı birlik olup tepki göstermesi gerekmektedir. Bu trajediyi durdurmak ve çocukların güvenliğini sağlamak için hep birlikte çaba göstermemiz gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

İletişim Başkanı Altun, Gazze'deki durumu görmezden gelmenin, bu zulme ortak olmak demek olduğunun altını çizerek “Adalet ve insanlık adına, bu soykırıma son vermek için güçlü bir şekilde sesimizi yükseltmeliyiz.” ifadelerine yer verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.