Bronz Çağı’ndan kalma bir testiyi kıran dört yaşındaki çocuk İsrail’deki müzeye geri döndü

Stockholm, 1 Eylül (Hibya) – Bronz Çağı’ndan kalma bir testiyi kıran dört yaşındaki çocuk, İsrail’deki müzeye geri döndü. Aile, şarap veya yağ için kullanıldığına inanılan 3.500 yıllık nadir testinin Hecht Müzesi’nde restore edilmesini izledi.

Bronz Çağı’ndan kalma bir testiyi kıran dört yaşındaki çocuk İsrail’deki müzeye geri döndü
Yayınlama: 01.09.2024
3
A+
A-

Bronz çağından kalma bir testiyi yanlışlıkla deviren ve onu parçalara ayıran dört yaşındaki bir çocuk, talihsiz olaydan bir hafta sonra İsrail'in Hayfa kentindeki Hecht Müzesi'ne geri kabul edildi.

Kuzey İsrail'deki Nahariya kasabasından üç çocuk annesi Anna Geller, “Sadece bir saniyelik bir dikkat dağıtmaydı. Ve bir anda arkamda çok büyük bir kırılma sesi duydum.” dedi.

Ariel'in geçen hafta kırdığı bronz çağ kavanozu, 35 yıldır Hayfa'daki Hecht Müzesi'nde sergileniyor. Bu boyuttaki tek kaplardan biriydi ve keşfedildiği dönemde hala eksiksizdi. Muhtemelen şarap veya yağ koymak için kullanılıyordu ve MÖ 2200 ile 1500 arasına tarihleniyordu.

Cuma günü aile müzeye geri döndü. Ariel müzeye kendi kil vazosunu hediye etti ve bağışlayıcı personel ve küratörlerle karşılaştı.

Müzedeki restorasyon uzmanı Roee Shafir, onarımların oldukça basit olacağını, çünkü parçaların tek bir kavanozdan geldiğini söyledi. Arkeologlar genellikle birden fazla nesneden gelen parçaların yığınlarını elemek ve bunları bir araya getirmeye çalışmak gibi daha zorlu bir görevle karşı karşıya kalıyorlar.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.