Çin: Filipinler, ABD için kendisini ateşe atmamalı

Çin Dışişleri Bakanlığı, Filipinler’i ABD’nin füze konuşlandırma planlarına karşı uyardı ve bölgesel barışın tehlikeye atılmaması gerektiğini vurguladı.

Çin: Filipinler, ABD için kendisini ateşe atmamalı
Yayınlama: 30.08.2024
1
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı, Filipinler'i ABD’nin füze konuşlandırma planlarına karşı uyardı ve bölgesel barışın  tehlikeye atılmaması gerektiğini vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Filipinler'i kendi güvenlik çıkarları pahasına ABD için risk almamaya çağırdı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında ABD’nin Filipinler’de orta menzilli füze konuşlandırma planına ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Sözcü Lin, ABD ve Filipinler’in bu girişiminin jeopolitik çatışmaları kışkırttığını, bölgesel gerilimleri artırdığını ve bölgesel barış ile istikrarı ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti. Lin ayrıca, bu durumun bölge ülkeleri arasında büyük bir teyakkuz ve endişeye yol açtığını kaydetti. Filipinler'i, Washington’un gerçek amacına karşı uyanık olmaya çağıran Çinli sözcü, Filipinler'e bölge ülkelerinin ortak kaygılarına yanıt vererek, orta menzilli füze sistemini en kısa sürede geri çekme çağrısında bulundu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.