Saadet Partili Arıkan: Enflasyon büyük ölçüde siyasi bir tercihtir

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan, düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Saadet Partili Arıkan: Enflasyon büyük ölçüde siyasi bir tercihtir
Yayınlama: 28.08.2024
2
A+
A-

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Arıkan, büyük zaferlerin, büyük ufuklar gerektirdiğini dile getirerek, “Asıl zafer kılıç ile değil bilgi ve strateji ile kazanılır. Bu yüzden, Sultan Alparslan Malazgirt zaferini kazandığında saray değil, köşk değil sistem inşa etti.” dedi.

Arıkan, Ahlat’ın öncelikli ihtiyacının bin 71 metrekare büyüklüğünde köşk değil, bin 71 insanın çalışacağı fabrika olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Elbette bu tür yaklaşımların sembolik anlamları önemlidir ama altı doldurulmayan güç gösterileri birer tiyatral sahneden öteye geçmez.  İhtiyaçlarda önceliği neye verdiğiniz önemlidir. Kalp krizi geçiren bir hastaya botoks yapılmaz.”

Ülke ekonomisine ilişkin değerlendirme yapan Arıkan, “Üretmeyen Türkiye’nin de bir numaralı ekonomik sorunu enflasyondur. Ancak işte görüyorsunuz yetkililer bu sorunu; israfı durdurmak, yolsuzlukla mücadele etmek ve üretim seferberliği yapmak yerine; borç-faiz ve vergi politikalarıyla çözmeye çalışıyor. Sonuçta fatura yine vatandaşa kesiliyor.” ifadelerini kullandı.

Arıkan, enflasyonun büyük ölçüde siyasi bir tercih olduğunu savunarak, “2021 ve sonrasındaki yanlış tercihlerin neticesi; gelir dağılımının daha da bozulmasına, yoksulluk oranlarının artmasına; intihar, boşanma ve şiddet gibi sosyal patlamaların artmasına neden olmuştur. Adeta Türkiye bir cinnet hali yaşıyor.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.