Harran Devlet Hastanesi ek hizmet binası 2 Eylül Pazartesi hizmete girecek

Şanlıurfa, 27 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Harran Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Harran Devlet Hastanesi ek hizmet binası 2 Eylül Pazartesi hizmete girecek
Yayınlama: 27.08.2024
4
A+
A-

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Harran Devlet Hastanesi tahliye edilerek yıkılmıştı. Hastane olarakta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Harran İlçe Belediyesine devredilen gençlik ve kültür merkezine taşınarak burada hizmet vermeye devam etmektedir.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, hastaneye dönüştürülen gençlik merkezinde yürütülen iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi. Solmaz “İl Sağlık Müdürlüğü olarak ihalesi gerçekleştirilen ek bina inşaatının sonuna doğru gelindiği 02 Eylül pazartesi itibari ile halkımızın hizmetine sunulacak. Vatandaşa sunulan sağlık hizmetlerinin daha iyi verebilmesi için mevcut alanda prefabrik olarak 20 yatak kapasiteli yataklı servis, poliklinikler, Hemodiyaliz ünitesi, yemekhane ve Diş polikliniklerinin içinde bulunduğu ek bina tefrişatı tamamlanması ile birlikte hizmete sunulacak. Ek hizmet binasının hizmete girmesiyle mevcut alanda ki acil servisin kademeli olarak tadilat çalışmaları yapılacak.” dedi.

Solmaz, Harran ilçe halkının 100 yataklı yeni hastanesine kavuşması için inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.