Başkan Bozbey, Kalkınma için Kadın Akademisi Zirvesi’nde yer aldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Bursa Kalkınma Derneği (BUKAD) işbirliği ile düzenlenen ‘Kalkınma için Kadın Akademisi Zirvesi’ne katıldı.

Başkan Bozbey, Kalkınma için Kadın Akademisi Zirvesi’nde yer aldı
Yayınlama: 22.08.2024
1
A+
A-

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Bursa Kalkınma Derneği (BUKAD) iş birliği ile Kırcı Hotel’de düzenlenen ‘Kalkınma için Kadın Akademisi Zirvesi’ne Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUKAD Başkanı Yasin Ömür ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Programda konuşan Başkan Bozbey, kadın istihdamı konusunda Türkiye’nin ve Bursa’nın gerilerde yer aldığını hatırlatarak “İş bulamayan, istihdam konusunda sıkıntılar yaşayan kadınlar da var. Onlarla ilgili de belediye olarak meslek edindirme projelerimizi yakın süre içerisinde başlatıyoruz. Kadın ağırlıklı bir proje olacak. Mesleki eğitim akademisi dediğimiz bir akademiyi yakında kuruyoruz” dedi.

Kadınların siyasette de daha aktif rol almasının önemine değinen Bozbey, şunları söyledi:

“Kadınlar siyasete biraz mesafeli yaklaşıyor.  Ancak siyasetin içinde de bir denge unsuru ve siyasetin gerçekten toplum adına yapılan bir anlayış olduğu, kadınların siyasete girmeleri halinde fazlasıyla ortaya çıkacaktır. Kadınlar siyasette aktif rol oynayıp, dengeyi oluştururlarsa birkaç gün önce yaşanan olayların benzerlerini görmeyiz. Parlamentoda bulunan kadınlar bu mücadeleyi zaten yürütüyor. Ancak kadın milletvekili sayımız yetersiz. Bu dengenin sağlanması gerekiyor. Aynı zamanda yerelde, belediye meclislerinde de kadınların daha fazla yer almalarını arzu ediyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.