Dervişoğlu: 6284 sayılı kanundaki hükümler caydırıcı değil

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Serpil Gül’ün ailesini ziyaret etti.

Dervişoğlu: 6284 sayılı kanundaki hükümler caydırıcı değil
Yayınlama: 20.08.2024
1
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, boşanma aşamasındaki eşi tarafından İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde öldürülen Serpil Gül'ün Sultanbeyli’de yaşayan ailesini ziyaret etti.

Taziye ziyareti ardından konuşan Dervişoğlu, “Üzüntülerimi ve taziyelerimi bildirdim. Şart ne olursa olsun bu olayların bir daha yaşanmaması için dava sürecini takip edeceğimizi ve ailemizin yanında olacağımızı, şu anda çocuk esirgeme kurumunda bulunan çocuklarımızın geleceği için de elimizden gelen tüm gayreti seferber edeceğimizi ifade ettim” dedi.

“6284 sayılı kanundaki hükümler caydırıcı değil”

Dervişoğlu,  6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’daki hükümlerin yeteri kadar caydırıcı olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“2024 yılının ortalarına kadar 249 kadın şiddete uğradı. Takvimleri geriye sarıp 10 yıl içinde ne oldu diye baktığınızda, 4719 kadının katledildiğini görüyorsunuz. Bunların içinde çocuklar da yer alıyor. Ayrıca dikkat çeken bir şey var. Bu cinayetlerin yüzde 70'i eş tarafından, eski eş tarafından ya da aile bireyleri tarafından işlenmiş.”

Dervişoğlu: 6284 sayılı kanundaki hükümler caydırıcı değil

“Bu bir vahşettir”

Yaşama hakkının, insanın en önemli hakkı olduğunu dile getiren Dervişoğlu, “Bu hakkın gasp edilmesine yönelik tecavüzlerin kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bunu geleneklerimizle, dinimizle, törelerimizle ilişkilendirmek asla ve kata doğru değildir. Bu, aslına bakarsanız vahşettir. Kadınlarımız için koruma kararı alınıyor. Kadınlarımız için uzaklaştırma kararı alınıyor. Ama çantasında koruma ve uzaklaştırma kararı olan kadınlar, sokak ortasında öldürülebiliyor.” şeklinde konuşu.

“Toplumun tüm müesseselerinin ayağa kalması gerekir”

Dervişoğlu, yaşanan olayların din ve töreyle bir ilişkisi olmadığını tekrarlayarak, “Orta yerde bir gelişmemişlik sorunu vardır. Kişilerin kendi hesapları adına, adaleti tesis etmeye yönelik eylemde bulunmalarının da kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bu duygu, adalet duygusunun da zedelenmesine vesile olacaktır. Bu olayların bir daha yaşanmaması için toplumun bütün müesseselerinin ayağa kalkması ve bunların yaşanmaması için elinden geleni yapması gerekir.” ifadesini kullandı. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.