Ekmen: İptal edilen ihaleler orman yangınıyla mücadeleyi etkiledi mi?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, orman yangınlarıyla daha etkili mücadele etmek için yapılması gereken ihalelerin tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edildiğine dikkat çekerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Ekmen: İptal edilen ihaleler orman yangınıyla mücadeleyi etkiledi mi?
Yayınlama: 19.08.2024
1
A+
A-

Ekmen, Orman yolları, helikopter pisti, yangın havuzu ve işçilik alım ihalelerinin iptalini kamu ihale kurumu ilanlarını esas alarak belgelendirmiştik. Aradan 45 gün geçti. Bazı bina yapım işleri ilana çıktı ama Kamu İhale Kurumu duyurularına göre iptal edilen yangınla mücadele işleri tekrar ihale edilmedi. Ülkenin dört bir yanı yangın yeriyken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya soruyoruz: Son günlerdeki yangınla mücadelede yaşanan zorluklarda iptal edilen ihalelerin etkisi nedir?” diye sordu.

Ekmen, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ihalelerin iptal edildiğini belirterek, “1 Temmuz tarihinde Orman Yangınlarıyla mücadele ihalelerinin, ‘tasarruf genelgesi’ gerekçesiyle iptal edildiğini iddia etmiş, bakanlığın yalanlaması üzerine; orman yolları, helikopter pisti, yangın havuzu ve işçilik alım ihalelerinin iptalini kamu ihale kurumu ilanlarını esas alarak belgelendirmiş idik. Aradan 45 gün geçti. Bazı bina yapım işleri ilana çıktı ama Kamu İhale Kurumu duyurularına göre iptal edilen yangınla mücadele işleri tekrar ihale edilmedi.” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya soru önergesi yoluyla sorular yönelten Ekmen, “Son günlerdeki yangınla mücadelede yaşanan zorluklarda iptal edilen ihalelerin etkisi nedir? Tamamı belgeli, Kamu İhale kurumu kayıtlarında açıkça iptal edilen ihalelerin iptal edilmediğini bürokratlarınız size söylettiler ama aynı kişiler iptal ile ortaya çıkan hizmet açığını nasıl telafi ettiler? (Ekte iptal edilen bazı ihalelerin KİK kayıt örneklerini koyuyorum) Tasarruf genelgesinde açıkça kapsam dışı gözüken ihaleler nasıl iptal edildiler? Yoksa ilgili arkadaşlar genelgeyi okumadan mı bu işlemi yaptılar?” sorularını sordu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.