5’inci Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali başlıyor

5’inci Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali, bu yıl ETi Litalif’in ana sponsorluğunda 24-25 Ağustos tarihlerinde Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda düzenlenecek.

5’inci Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali başlıyor
Yayınlama: 16.08.2024
0
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve İkiyirmiüç Event Organizasyon işbirliğiyle düzenlenecek olan ETi Litalif 5. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali’nin lansman toplantısı Haller Gençlik Merkezi Frigya Salonu’nda gerçekleştirildi.

Lansman toplantısına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ETi Tedarik Zinciri ve Kalite Güvence Başkanı Engin Çölova, İkiyirmiüç Event Organizasyon kurucusu Ozan Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Ali Çeliksoy ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

24- 25 Ağustos’ta gerçekleşecek maraton hakkında bilgi veren Başkan Ünlüce şunları söyledi:

“Maratonumuz 24 Ağustos’ta Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’mızda başlayacak. Asıl maraton koşumuz 25 Ağustos’ta sabah Masal Şatosu’nun önünden başlayacak. Sporcularımız Eskişehir’in en güzel noktalarından ve en önemlisi trafiğe kapalı olacak olan Kanlıkavak Parkı’ndan yine tarihi Odunpazarı bölgemizden geçerek koşuyu tamamlamış olacaklar. Koşu iki parkurdan oluşacak. Bu sene maratonumuzun ana sponsorluğunu şehrimizin en güçlü firmalarından ETİ grubu üstlendi. Gerçekten Eskişehir’e çok yakışan bu maratona yine Eskişehir’e çok yakışan ETİ firmasının sponsor olması da bizim için ayrıca çok kıymetli ve değerli.”

Ünlüce, maraton günü trafiğe kapalı olacak olan yol ve güzergahları Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinden duyuracaklarını belirterek “Belki ileride arabasız bir gün kampanyalarına katılıp şehrimizi Pazar günleri, Eskişehirli hemşehrilerimizle arabasız bir gün haline getirebiliriz. Yürüyerek, bisikletle, koşarak şehrimizin bu şekilde güzelliklerinin keyfini çıkarabiliriz. Belki bu pazardan sonra böyle bir çağrı yaparak en az şekilde araba kullanarak şehrimizi bisikletlilere yayalara, çocuklarımıza, gençlerimize Eskişehir’in sokaklarını özgürce bırakmış oluruz. O yüzden bu Pazar bizim içinde güzel bir deneyim olacak” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.